Diyarbakır şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

İran'dan açılan taciz ateşiyle Yüksekova sınır bölgesinde şehit olan şehidimiz Onbaşı Recep Durak'ın naaşı, memleketi Diyarbakır Ergani'de toprağa veridi.

GÜNDEM 24.06.2020, 18:24
Diyarbakır şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova bölgesinde icra edilen gözetleme ve keşif faaliyeti esnasında, İran'dan açılan taciz ateşinin sonucunda 2 askerimiz yaralanmış, 23 yaşında olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Durak da sevk edilmiş olduğu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp şehit olmuştu.

Hakkari şehidimiz Diyarbakır'da bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Memleketine getirildi

Şehit Recep Durak'ın Türk bayrağına sarılı olan naaşı, Elazığ Maden'deki babaevine getirildi. Burada düzenlenen törenle birlikte şehidin naaşı Ergani'deki Gözekaya köyüne getirildi.

Gözyaşları içinde defnedildi

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın tarafından kıldırılan cenaze namazıyla birlikte şehidimizin cenazesi mahalle mezarlığına gözyaşları içinde defnedildi.

Şehidimizi onlarca kişi uğurladı

Şehidimizin törenine yakınlarıyla birlikte MSB Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Elazığ Valisi Eryaka Yırık, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, siyasi partiden temsilcilerle birlikte çok sayıda Diyarbakırlı da katıldı.

Yorumlar (0)