Diyarbakır'da köylüler kaçak elektrik denetimi için ekipleri köye almadı

Diyarbakır'da kaçak elektrik tespiti için kontrole gelen görevliler köyün girişinde köylüler tarafından durdurulup geri çevrildi. İkinci kez jandarma eşliğinde gelen ekipler köydeki 50 hanenin 13'ünde kaçak elektrik kullanıldığını tespit etti.

GÜNDEM 21.08.2020, 00:15
Diyarbakır'da köylüler kaçak elektrik denetimi için ekipleri köye almadı

Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri rutin kontrollerini gerçekleştirmek üzere Kayapınar ilçesine bağlı bir köye gitti. Fakat görevliler muhtarın da aralarında bulunduğu bir grup tarafından köye alınmak istenmedi.

Görevlileri engellemeye çalıştılar

Ekiplerin yaptığı çalışmayı engellemek isteyen köy muhtarı biraz sonra yakında bulunan bir camiye gidip hoparlörler üzerinden halkı kışkırtmaya çalıştı. Muhtarın provokasyonunu dinleyen köylüler, görevlilerin yanlarına gelip tehditler savurmaya başladı.

"Devletimize saygımız var ama..."

Jandarma ekipleri ve köylüler arasında tartışma yükseldi ve köylüler tarafından, "Elektrik şirketlerinin evimize girmesini istemiyoruz. Devletimize saygılıyız ama bunları evimize sokmak istemiyoruz." diyerek engellemeye devam edilmeye çalışıldı.

Jandarma 2 kişiyi bölgeden uzaklaştırdı

Yaşanan gerilimden ötürü jandarma, halkı kışkırtan muhtar M.Y. ve 2 kişiyi bölgeden uzaklaştırdı.

Dicle Elektrik Ekipleri ise istenmeyen olaylara sebep olmamak için çalışmalar yarıda kesilip köyden ayrıldı.

50 aboneden 13'ü kayıt dışı

Jandarma eşliğinde ikinci kez köye giden ekiplerin yaptığı incelemede 50 abonenin 13'ünün kayıt dışı elektrik kullandığı tespit edildi.

Yorumlar (0)