Diyanet'ten açıklama: Vatandaşlarımız camilerde kalabilir

Türkiye genelinde hissedilen depremin ardından açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Depremin gerçekleştiği bölgelerde evlerine giremeyenler, din görevlileri ve müftülüklerin rehberliğinde uygun olan camilerde istedikleri kadar kalabilirler” dedi.

GÜNDEM 06.02.2023, 07:37 06.02.2023, 14:26
Diyanet'ten açıklama: Vatandaşlarımız camilerde kalabilir

Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık merkezli 7,4 şiddetinde gerçekleşen depremin sonrasında bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. Deprem, Hatay, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Kahramanmaraş’ı da etkiledi. Depremin hissedildiği kentlerde yıkılan binalarda arama ve kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

“Diledikleri kadar kalabilirler”

Depremin ardından korkuyla sokaklara inen vatandaşların camilerde kalabileceğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Deprem alanında evlerine giremeyen bütün vatandaşlarımız, istemeleri durumunda il müftülüklerimiz ve din görevlilerimizin koordinasyonunda uygun görülen camilerimizde istedikleri kadar kalabilirler” dedi.

Öte yandan deprem bölgelerinde arama ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz olarak devam ediyor. Enkaz altındakiler çıkarılmaya çalışılırken, yaralılar ise çevredeki hastanelere sevk ediliyor.

Yorumlar (0)