Diyanet'ten 81 il müftülüğüne "korona" talimatı!

Diyanet, 81 il müftülüğüne yolladığı talimatta, din görevlilerin katıldığı törenlerde vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet etmeleri konusunda uyarılmaları gerektiğini bildirdi. 

GÜNDEM 09.07.2020, 14:59 09.07.2020, 15:04
Diyanet'ten 81 il müftülüğüne "korona" talimatı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 81 il müftülüğüne "koronavirüs" talimatı gönderdi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma tehlikesini azaltmak için dikkatli davranılması gerektiğini ifade etti. 

"Yeni normal" hayatta salgın ile mücadelede vatandaşların rehavete kapılmamaları gerektiğini aktaran Erbaş, devlet tarafından duyurulan önlemlere büyük bir ciddiyetle uyulmasının kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Vatandaşlar uyarılacak

Erbaş, özellikle düğün ve taziye gibi kalabalığın oluştuğu etkinliklerde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızlı bir şekilde yayıldığını ve vaka sayılarının artış gösterdiğini kaydederek, din görevlilerin tebriklerini iletmek ve manevi anlamda destek olmak amacıyla katıldığı törenlerde insanların kurallara riayet etmeleri konusunda uyarılmalarını talep etti. 

Maske, sosyal mesafe, hijyen...

81 il valiliğine gönderilen talimata göre bu tarz etkinliklerde sosyal mesafe kuralına uyulacak, maske takılacak, giysi, vücut, çevre ve gıda temizliğine hassasiyet gösterilecek.

Taziye, düğün ve cenaze törenleri, açık yerlerde ve kalabalık olmadan gerçekleştirilecek. 

Kapalı alanlar sürekli havalandırılacak

Kucaklaşma ve tokalaşmaktan net bir şekilde uzak durulacak, kapalı yerlerde kalabalık halinde bulunulacak vakitlerin kısa tutulması gerekecek. Söz konusu talimata göre, kapalı alanlar sürekli havalandırılacak ve dezenfektasyon işlemi gerçekleştirilecek.

Taziyeler telefonla yapılacak

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sona erene kadar taziyelerin mümkün olduğu kadar telefon ve sosyal medya platformları aracılığıyla gerçekleştirilmesi talep edildi. 

Yorumlar (0)