Kalın: Ayasofya ibadete açılırsa…

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Ayasofya'nın ibadete açılması durumunda dünya mirası kimliğinden bir şey eksilmeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 09.07.2020, 15:08
Kalın: Ayasofya ibadete açılırsa…

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmaları ile sosyal medyayla ilgili düzenleme hazırlığı tartışmalarına dair AA'nın sorularını cevapladı.

Ayasofya'nın ibadete açılması durumunda tarihi dünya mirası kimliğinden hiçbir şeyin eksilmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, bilakis daha fazla insanın oraya gidebileceğini, ziyaret gerçekleştirebileceğini söyledi. Nasıl atalarımız Ayasofya'daki Hristiyan ikonalarını muhafaza ettiyse bundan sonra da hepsinin kusursuz biçimde muhafaza edileceğini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Ayasofya'nın tarihinin tabii ki kilise olarak başlayıp cami olarak devam ettiğini, sonra da müze yapıldığını hatırlattı. İbrahim Kalın, bu üç kimlik arasında Ayasofya'ya en uzak olan kimliğin "müze statüsü" olduğunu belirtti.

"Sosyal medyanın kapatılması dile bir şey yok"

Sosyal medyanın kapatılması diye bir plan ya da bir görüşün asla söz konusu olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, sosyal medyanın düzenlenmesi gerektiği konusunda artık bir konsensüs oluştuğunu ve bu konu üzerindeki ittifakın gereğinin yerine getirileceğini dile getirdi.

Sosyal medya üzerindeki düzenlemenin herkesin faydasına olacağının altını çizen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, muhalif seslerin susturulması, oradaki renkliliğin yok edilmesi, kişilerin görüşlerini ifade edememesi gibi bir durumun asla söz konusu olmadığını, sosyal medyanın "gerçek hayatta suç olan sanal hayatta da suçtur" ilkesiyle hareket edilmesi gereken bir alan olduğunu vurguladı.

İsrail'in ilhak planı

İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planı ile ilgili olarak da görüş belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, bu planın yeni bir gasp politikası ve işgal hamlesi olduğunu, bu oyuna hiç kimsenin gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)