Disney’e tepki göstermeyen Tarkan, günah çıkardı: Haklıydınız, sessiz kalamamalıydım!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin çirkin saldırılar art arda gündeme gelirken megastar Tarkan, sessizliğini bu defa bozdu. Liseli bir öğrencinin Atatürk’e saygısızlık yapmasına tepki gösteren Tarkan, Disney Plus hakkında da ilk kez konuştu.

GÜNDEM 20.09.2023, 19:03 20.09.2023, 19:04
Disney’e tepki göstermeyen Tarkan, günah çıkardı: Haklıydınız, sessiz kalamamalıydım!

Bir lise öğrencisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait fotoğrafla gerçekleştirdiği çirkin eylem gündeme adeta bomba gibi düştü.

Atatürk’e saygısızlık yapan öğrenci tutuklandı

Lise öğrencisi A.E.S. uygunsuz hareketi sonucu tutuklanırken, öğrenciye sosyal medyada tepkiler adeta çığ gibi büyüyor.

Disney’den Atatürk skandalı!

Kısa bir süre önce ise Türkiye'de yayın hayatına başlayan ABD merkezli dizi/film platformu Disney Plus, skandal bir karara imza atmış ve "Atatürk" dizisini yayınlamayacağı açıklamıştı.

Bu olay gündemde büyük tartışmalara neden olurken, dikkat çeken detay ise bazı ünlülerin bu duruma sessiz kalmasıydı.

Tarkan, suskunluğunu bozdu

Disney Plus kararına ilişkin herhangi bir tepki göstermeyen Tarkan, lise öğrencisinin çirkin eyleminin ardından sessizliğini bozdu. Disney’in skandal Atatürk kararına da değinen Tarkan, "Evet haklısınız, sessiz kalmamam gerekirdi" ifadeleri ile paylaşım yaparak adeta günah çıkardı.

"Beni derinden üzdü"

Tarkan, paylaşımında şu cümlelere yer verdi:

Bugün utanarak tanık olmak zorunda kaldığımız, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, ayıp ve hadsizlik beni de derinden üzdü, endişelendirdi ve rahatsız etti. Bunlar, uzun zamandır Atatürk’e yönelik yürütülen karalama ve itibarsızlaştırma çalışmalarının vahim sonuçlarıdır.

"Sessiz kalmamamız, gerektiğini anlıyorum"

İlke ve inkılapları ile bugün bile hala yolumuza ışık tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’e yönelik yapılan böyle haksızlıklara ve ayıplara sessiz kalmamamız, tüm gücümüz ve kalbimizle onu daha da fazla korumamız, savunmamız gerektiğini bir kez daha anlıyorum.

"Halkıydınız, sessiz kalmamalıydım"

Evet haklıydınız. Disney yetkilileri tarafından alınan, Atatürk filminin Disney Plus’ta yayınlamama kararı ile ilgili herkesin tepki gösterdiği o günlerde de sessiz kalmamam, bu kararı hatalı ve yanlış bulduğumu ifade etmem gerekirdi. Söz konusu kararın ardındaki nedenler her ne ise kabul edilemezdi. Çünkü bugün bir defa daha görüyoruz ki bu zamanlar, Atatürk’ün ışığına, varlığına, bu vatan ve bu millet için yaptıklarını hatırlamaya en fazla ihtiyacımızın olduğu zamanlar.

Yorumlar (0)