Dışişleri’nden NATO’ya “müttefiklik” vurgusu!

Dışişleri Bakanlığı, NATO’nun ortak paydasını teşkil eden dayanışma ve birlik ruhunun eksiksiz bir şekilde sergilenmesini beklediğini kaydetti.

GÜNDEM 18.02.2022, 09:33
Dışişleri’nden NATO’ya “müttefiklik” vurgusu!

Türkiye'nin NATO’ya katılımının 70. yıl dönümü vesilesiyle Dışişleri Bakanlığı, bir mesaj yayımladı. 

Müttefiklik vurgusu!

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"18 Şubat’ta, Türkiye’nin NATO’ya katılımının 70. yılını kutluyoruz. Soğuk Savaş sürecinde olduğu gibi daha sonraki süreçte de Türkiye, İttifakın öncü ve sorumlu üyelerinden biri haline gelmiştir. NATO’nun sınırlarının korunması konusunda oynadığı rolün daha da ötesinde, harekatlara ve misyonlarına katkılarda bulunmuş; İttifakın temel esasları çerçevesinde vizyoner ve ilkeli yaklaşımlarıyla NATO’ya yön veren öncü Müttefikler’den biri olmuştur.

2030’lu yılların NATO’sunun bir taraftan tartışıldığı, diğer taraftan kapsamlı güvenlik testlerinden geçilen bu süreçte ülkemiz, hem güvenlik hem de savunma konusunda üstüne düşeni yapmakta, hem de NATO’nun dönüşüm ve değişim sürecine ilişkin özgün ve anlamlı katkılarını devam ettirmektedir.

Yalnızca ülkemize değil Avrupa-Atlantik bölgesinin geneline risk oluşturan terörizmin, başta bütün tezahürleri ve biçimleriyle mücadele olmak üzere, istikrarın ve güvenliğin 360 derece bakış açısıyla korunması konusunda gayretlerimiz sürdürülecektir. Bu anlamda, Müttefiklerimizden de beklentimiz NATO’nun ortak paydasını teşkil eden dayanışma ve birlik ruhunun eksiksiz bir şekilde sergilenmesidir."

Yorumlar (0)