114 FETÖ mensubu 45 şehirde deşifre edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayında MİT ve emniyet mensupları tarafından gerçekleştirilen teknik ve fiziki takipte 114 FETÖ mensubu deşifre edildi. Bunların gözaltına alınması için başlatılan operasyonlarda 45 şehirde eş zamanlı harekat düzenlendi. 114 kişiden 99’unun mahrem sorumlu olduğu; bunlardan 73’ünün kamudan ihraç edilen kişiler ve 26’sının da özel sektör çalışanı olduğu aktarıldı. Kalan 15 kişiden 7’sinin ise mülki idareye sızan mensuplardan sorumlu mahrem sorumlu olduğu kaydedildi.

GÜNDEM 18.02.2022, 09:41 20.02.2022, 09:27
114 FETÖ mensubu 45 şehirde deşifre edildi

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve beraberindeki 44 ilin emniyet müdürlüğüne bağlı TEM ve Siber Daire Başkanlıkları tarafından bir süredir teknik ve fiziki olarak takibi yapılan FETÖ mensupları deşifre edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında onay verilen operasyonda, ev ve iş adresleri tespit edilen 114 FETÖ mensubuna eş zamanlı operasyon düzenlendi. 



MİT de operasyona destek verdi 

Milli İstihbarat Teşkilatı mensupları tarafından destek verilen operasyonlarda, Jandarma Genel Komutanlığı’nda yuvalanan ve mahrem sorumlu oldukları belirlenen 99 kişi yakalandı. Bunlardan 73’ünün daha önce kamudan ihraç edilen kişiler olduğu, 26’sının ise hali hazırda özel sektörde çalıştığı aktarıldı. 

PYD/FETÖ silahlı terör örgütlerinin mülki idareye sızan kişilerden sorumlu oldukları belirtilen 15 mahrem sorumlu da ikinci soruşturma kapsamında yakalandı. Bu 15 kişiden 7’sinin kamudan daha önce ihraç edilen kişiler olduğu belirtildi.  



Operasyonlar devam ediyor 

114 şüphelinin yakalanması hakkındaki operasyonlar henüz birkaç saat önce başladı. Terörle Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından devam ettirilen operasyonda mahrem sorumluların işlemleri sürdürülüyor. 

Yorumlar (0)