Dışişleri'nden, Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki

Sözcü Bilgiç, Libya'nın Tobruk şehrinde gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri esnasında Temsilciler Meclisi geçici binası önünde Türk bayrağını hedef alan çirkin eylemi şiddetli bir dille kınadı.

GÜNDEM 07.07.2021, 01:00 07.07.2021, 18:09
Dışişleri'nden, Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki

Konuya dair sorulan soruya yazılı cevap veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Libya'nın Tobruk şehrinde 5 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri esnasında Temsilciler Meclisi geçici binası önünde Türk bayrağına yönelik çirkin eylemi şiddetle kınıyoruz." sözlerini sarf etti.

Bilgiç, menfur eylemin öğrenilmesinin hemen akabinde ülkemizin Trablus Büyükelçiliği'nin, Libya Dışişleri Bakanlığı nezdinde, gerekli sözlü ve yazılı girişimleri yaptığını anımsattı.

"Libya-Türk kardeşliğini hedefleniyor"

Bu tür provokasyonlara müsaade edilmemesi ve benzeri olayların yinelenmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasının da talep edildiğini belirten Bilgiç, "Bahse konu eylemin, Libya-Türk kardeşliğini hedef aldığı açıktır. Kutsal değerlerimizi ve bağımsızlığımızı temsil eden bayrağımızı hedef alan bu saldırının asla hedefine ulaşamayacağını ve gerekli karşılığı herkesten evvel kardeş ve dost Libya halkından göreceğini ifade ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Hafter yanlıları, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin, Tobruk şehrini ziyareti esnasında konvoyun geçeceği yola Türk bayrakları sererek, provokasyon girişiminde bulunmuştu.

Yorumlar (0)