Dipsiz Göl'de çalışmalar başladı!

GÜNDEM 23.11.2019, 01:06
Dipsiz Göl'de çalışmalar başladı!

Gümüşhane'de deniz seviyesinden 2140 metre yükseklikteki Taşköprü Yaylası'nda bulunan ve kaynağı ile akarı olmayan Dipsiz Göl'de "define" söylentisi üzerine ismi verilmeyen 2 kişi "define arama ruhsatı" için başvuru yapmış ve ruhsat almıştı.

Dipsiz Göl'de, 4 gün devam eden kazı çalışmaları, define bulunamayınca sonlandırılmıştı. Kaynağı ve akarı olmayan, Buzul Çağı'ndan kalma, 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de kazı çalışmaları sonrası göl alanı, taş ve toprak yığını haline dönüşmüştü.

Tepkiler sonrası yapılan çifte soruşturma kapsamında; Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile müze müdürlüğü çalışanı Yunus Ağa, açığa alındı. 

Suyun göl alanında kalıp kalmayacağı belli değil

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca "doğal sit alanı" ilan edilmesi yönünde çalışma başlatılan göl için alana dökülen, dayanıksız toprak çıkarıldı ve onun yerine suya dayanıklı kireçli ve killi toprak döküldü. Silindirle tabanı ayarlanan göl alanına, yandaki dereden su verilmeye başlandı. Göl alanı doldurulduktan sonra suyun alanda kalıp kalmayacağına bakılacak.

Yorumlar (0)