Devletin zirvesinden 30 Ağustos mesajları...

30 Ağustos Zaferinin 100. yılı vesilesiyle devletin zirvesinden önemli mesajlar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında “Türkiye, yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır” sözlerine yer verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mesaj yayınlayan isimler arasındaydı.

GÜNDEM 30.08.2022, 08:37
Devletin zirvesinden 30 Ağustos mesajları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazılı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. 

Erdoğan, 2023'ü işaret etti

Erdoğan, "Büyük zaferin yüzüncü yılına varmanın haklı gururunu yaşıyoruz" sözlerini kullandığı mesajında, Türkiye'nin geçmişinden aldığı güçle geleceğini inşa etme konusunda kararlılıkla ilerlediğini aktardı ve 2023’ü işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artan üretim kapasitesi, rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiindeki projeleri ve bölgesel problemlerin çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, yeni dünyada hak ettiği yeri almaktadır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023, inşallah güçlü ve büyük Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz bir milat olacaktır" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: "30 Ağustos, millet egemenliğine bağlılığın en önemli nişanesidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı mesajında, “30 Ağustos, bir dehanın askerî zaferi olmasının ötesinde, Büyük Önder Atatürk’ün millet egemenliğine bağlılığının ve milletimizin hürriyete en büyük nişanesidir” sözlerini kullandı.

Bahçeli'den Yunanistan'a tepki

30 Ağustos'un 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle MHP Genel Başkanı Bahçeli de yazılı bir mesaj yayınladı. Bahçeli 30 Ağustos ile Türkiye'nin makus talihinin yenildiğini ve felaket dönemlerinin büyük bir zaferle düğümlendiğini aktardı. MHP Genel Başkanı Başkanı Bahçeli, söz konusu mesajında son dönemde Yunanistan'ın, Ege Denizi'nde gerilimi tırmandıran tacizlerine de tepki gösterirken, "Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz'de milletimizin sabrını zorlaması, karada ve havada tacizlerini sıklaştırması aslında yüz yıllık kuyruk acısının, yaşadıkları kabusun yansımasıdır. Girit Adası’nda konuşlu S-300 Hava Savunma Sistemi ile Türk jetlerine radar kilidi atılması ileri düzeyde bir provokasyon ve düşmanca bir muameledir." açıklamasını yaptı.

ABD'nin S400 Hava Savunma Sistemi sebebiyle Türkiye'ye yaptırımlarını anısmatan Bahçeli, "Yunanistan’ın S-300 Hava Savunma Sistemi’ne sessiz kalınması çifte standarttır" sözlerini kullandı.
 

Yorumlar (0)