Derya Yanık’tan deprem yardımı açıklaması: “Yaraları saracağız”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na toplamda 1 milyon lira kaynak gönderildiğini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Düzce’de meydana gelen depremin yaralarının sarılmaya devam ettiğini dile getirdi.

GÜNDEM 24.11.2022, 17:40 25.11.2022, 17:26
Derya Yanık’tan deprem yardımı açıklaması: “Yaraları saracağız”

Düzce’nin ilçesi Gölyaka’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem gece saat 04.08 sularında meydana gelmiş ve depremin derinliği 6,81 kilometre şeklinde kaydedilmişti. Deprem İzmir, Bilecik, Bursa, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Ankara, Bolu ve İstanbul’da dahil olmak üzere birçok bölgede kendisini hissettirdi. Depremin etkisini gösterdiği kentlerde bulunan iş yerlerinde ve evlerde tahribatlar meydana geldi.

Temel ihtiyaçların karşılanması için destek sağlandı

Hasar tespitlerinin sonrasında konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden desteklerin devam ettiğine işaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Yaralarımızı hep beraber sarıyoruz. Düzce’de meydana gelen deprem sırasında tahrip olan yerlerde tespit çalışmaları bitene kadar ilk kısımda temel ihtiyaçların giderilebilmesi adına, Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na toplamda 1 milyon lira kaynak gönderdik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)