Depremzedelere yönelik küfürlü paylaşıma soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesapları üzerinden depremzede vatandaşlara yönelik hakaret ve küfür içeren ifadelerde paylaşımda bulunan bir şüpheli adına resen soruşturma başlatılırken yakalama kararı da verdi.

GÜNDEM 16.05.2023, 12:55
Depremzedelere yönelik küfürlü paylaşıma soruşturma

Türkiye, 14 Mayıs günü sandığa gitti. Düzenlenen seçimlerde cumhurbaşkanlığı için liderler yüzde 50 barajını aşamadı. Bu noktada sosyal medya hesabı üzerinden deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik bazı hakaretlerde bulunuldu. Konu ile ilgili TikTok’ta paylaşım yapan bir hesaba gözaltı ve yakalama kararı verildi.

Gözaltı ve yakalama kararı alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin 15 Mayıs'ta deprem bölgesinde seçime katılan ve oy veren depremzede seçmenlere yönelik TikTok'ta bulunan bir hesap üzerinden provokasyon, tahrik, saldırı, küfür ve ağır hakaretleri bulunduran bir video paylaşıldığını belirlemesi üzerine harekete geçti.

Söz konusu kişiye yönelik "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, zanlının gözaltına alınması için talimatta bulunuldu. Öte yandan zanlının yurt dışında olma olasılığına yönelik hakkında yakalama kararı da verildi.

Yorumlar (0)