Deprem soruşturmalarında son durum

Bekir Bozdağ, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yerle bir olan binalara ilişkin tahkikatlarda tutuklananların sayısının 325'e çıktığını duyurdu.

GÜNDEM 28.03.2023, 20:25 29.03.2023, 16:50
Deprem soruşturmalarında son durum

Adalet Bakanı Bozdağ, Hakimevi'nde gerçekleştirilen iftar programında afetzedelerle buluştu.



"325 kişi tutuklandı"

Bakan Bozdağ, depremden etkilenen yerlerde cumhuriyet savcılıkları çatısı altında deprem tahkikat büroları kurulduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Deprem sebebiyle yerle bir olmuş yapıların içinde delil toplanmadan yıkıntısı kaldırılan herhangi bir yapı yok. Deliller alındıktan sonra yıkıntılar kaldırılmıştır ve tahkikatlar aktif bir şekilde yürütülmektedir. Bu çerçevede, şu ana değin haklarında işlem gerçekleştirilen çok sayıda kişi de olmuştur. Depremde yerle bir olan yapılara ilişkin yürütülen tahkikatlar çerçevesinde şu ana değin 1.552 zanlı hakkında işlem gerçekleştirilmiştir. Bunlardan 325 zanlı tutuklandı, 566 zanlı hakkında adli kontrol yönünde karar verildi, 355 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve 98 zanlı için an itibarıyla gözaltı talimatı verildi. Adli soruşturma tüm boyutlarıyla sürmektedir."



"Şüphelilerden 74'ü hayatta değil"

Ülke dışına kaçan ve Adalet Bakanlığı tarafından iadeleri istenen dört kişi olduğunu dile getiren Bakan Bozdağ, hakkında tahkikat olanlardan 74 zanlının da vefat ettiğini vurguladı.

Bozdağ, yerle bir olan binaların yapımının herhangi bir aşamasında ihmal ve kusuru olanlara ilişkin gerekenlerin gerçekleştirileceğini ve bu hususun üzerinin örtülmesine asla müsaade edilmeyeceğini de sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)