Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti

Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'den istifa etti. İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Ağıralioğlu'nun istifa kararına dair, "İstifa müessesi tek taraflıdır. Sayın Genel Başkanımız ile bir görüşme gerçekleşmeyecektir." dedi.

SİYASET 28.03.2023, 21:07
Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği basın toplantısında altılı masaya eleştiriler getirmesinin akabinde istifa kararı aldı.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Adaylığının dayatılmasına karşıyız." ifadeleriyle dikkatleri üzerine çeken Ağıralioğlu'nun bu açıklamalarından İYİ Parti lideri Meral Akşener'in haberdar olmadığı öne sürülmüştü.



İYİ Parti'den açıklama

Sözcü Kürşad Zorlu, Ağıralioğlu'nun Akşener ile görüşme yapacağı ve İYİ Parti'den istifa edeceğine yönelik haberler üzerine yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

"İstifa müessesi şahsın tek taraflı bir karar alma usulüdür. Böyle bir tutum ve düşüncenin ifadesidir. Yani Sayın Genel Başkanımız ile bu çerçevede bir görüşme gerçekleştirilmesi düşüncesi de önem ve manasını yitirmiştir. Herhangi bir görüşme yapılmayacaktır."



İstifasını sundu

Zorlu'nun açıklamasının akabinde Ağıralioğlu, partisinden istifa etti. Ağıralioğlu, İYİ Parti'ye sunduğu istifa dilekçesinde, "Gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ediyorum. Gereğinin gerçekleştirilmesini arz ederim." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)