Deprem fırsatçıları hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, depremi fırsat bilerek fiyatları arttıran işletmeler hakkında inceleme başlattı.

GÜNDEM 06.02.2023, 19:24
Deprem fırsatçıları hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, depremi fırsat bilip fahiş fiyat artışları gerçekleştiren bazı otobüs şirketleri ile depremzedelerin kullanımı için kritik öneme sahip olan battaniye gibi eşyaları çok yüksek fiyatlardan satan işletmeler için inceleme başlattı.



Emniyet güçleri harekete geçti

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, AŞTİ'de faaliyet göstermekte olan bazı otobüs şirketlerinin, depremi fırsat bilip bilet fiyatlarını birkaç kat arttırdığına yönelik ihbarlar geldiği kaydedildi.

Depremden etkilenen yurttaşların kullanımı için büyük öneme sahip olan battaniye gibi pek çok eşyanın fiyatının da fahiş oranlarda yükseltildiğine yönelik ihbarlar geldiği ifade edilen açıklamada, "İhbarların ardından, fiyatları etkileme, hizmet veyahut mal satımından kaçınma suçları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından incelemeler başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne de gerekli tüm talimatlar verilmiştir." denildi. 

Yorumlar (0)