DEAŞ'ın istihbaratçısı yakalandı!

Bursa'da terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticilerinden olduğu tespit edilen Suriye uyruklu kişinin gözaltına alınmasının ardından örgütte istihbaratçı olarak faaliyet yürüttüğü öğrenilen zanlının da aralarında bulunduğu 3 şüpheli yakalandı.

GÜNDEM 18.02.2020, 09:49
DEAŞ'ın istihbaratçısı yakalandı!

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Suriye'de DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi olarak faaliyet gösteren "Abu Taki Alshamy" kod adlı Y.A.A'nın, Bursa'nın İnegöl ilçesinde gözaltına alınmasına ilişkin soruşturmayı derinleştirdi. 

Ekipler, söz konusu terör örgütü bünyesinde istihbaratçı olarak faaliyet gösteren K.E'nin de İnegöl ilçesinde bulunduğunu belirledi.

Yeni hamlede bulunan ekipler, Özel Harekât Şube Müdürlüğü görevlilerinin de yer aldığı operasyon dâhilinde ilçede bulunan bir adrese baskın düzenledi. 

Söz konusu operasyonda, Suriye uyruklu sözde istihbaratçı K.E'nin yanında DEAŞ'la ilişkili oldukları gerekçesiyle "G-87 (Genel Güvenlik Yurda Giriş Yasağı)" tahdit kodu çıkarılan aynı uyruktan iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Ne olmuştu?

Terörle Mücadele Ekipleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla üzerine bir operasyon gerçekleştirmişti. 

Operasyon sonucu terör örgütü DEAŞ’ın sözde komutanı Abu Taki Al Shamy kod adlı Suriye uyruklu Y.A.A. (50) yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Şüphelinin Suriye Deyr Zor El-Meadin ve Bukemal bölgelerinde sözde "komutan" olarak faaliyet yürüttüğü bildirilmişti.

Ayrıca, şüphelinin DEAŞ adına infaz yaptığı ve bu kanlı eylemleri sosyal medya üzerinden paylaştığı kaydedilmişti. 

İnegöl ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan Y.A.A.'nın bir doğal gaz servisinde çalıştığı ifade edilmişti. 

Yorumlar (0)