Dağda mahsur kalmışlardı… Aydın’da helikopterli operasyon!

Aydın’daki şiddetli yağışlar sonrası Söke ilçesinde bulunan dağda mahsur kalan 10 dağcı, helikopterler eşliğinde gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı. 

GÜNDEM 12.06.2022, 09:30 12.06.2022, 09:37
Dağda mahsur kalmışlardı… Aydın’da helikopterli operasyon!

Aydın’da sağanak yağışların etkisini artırması ile birlikte dağlık alanlarda sel meydana geldi. O anlarda Yamaç Mahallesi’ndeki kanyonda bulunan 10 dağcı, yetkililere ihbarda bulunarak bölgede mahsur kaldıklarını belirttiler. İhbar üzerine AFAD, jandarma ve AKUT ekipleri tarafından bölgede çalışma başlatıldı. 



Çalışmalar 9 saat boyunca devam etti

Engebeli ve ulaşımın zor olduğu bölgede çalışmalar saatlerce sürdü. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Aydın Hava Filo Komutanlığı'na bağlı helikopterler de destek verdi. Dağda mahsur kalan 10 dağcının 6’sı helikopterle kurtarıldı. Diğer 4 dağcıya ise karadan ulaşıldı. 9 saat boyunca devam eden çalışmalar, başarılı bir şekilde sonuçlanmış oldu. Mahsur kaldıkları noktadan kurtarılan dağcılar, tedbir amacıyla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne götürüldü.  

“Aslında önceden hava durumunu incelemiştik”

Yaşadıkları korku dolu anları anlatan dağcı Ercan Uygun, “Biz 10 kişilik bir ekibiz. İstanbul ve İzmir’den toplanarak Aydın’a gelmiştik. Hobi olarak dağcılık yapıyoruz ve bu sebeple Yamaç Kanyonu’na çıkmaya karar verdik. Aslında önceden hava durumunu da incelemiştik. Sadece 30 dakikalık bir yağmur beklendiğini gördük. O 30 dakikada da yemek yeriz, dinleniriz diye hesaplamıştık” ifadelerini kullandı. 

“Ben hayatımda böyle bir sel görmedim”

Yağmur başlayınca mola verdiklerini dile getiren Ercan Uygun, “Yağmur durunca biz yeniden toparlandık ve yürüyüşümüze devam ettik. Ardından çok şiddetli bir sel felaketi ile karşılaştık. Hepimizi korkutan bir durumdu. Sel o kadar uzun süre aktı ki, hiçbirimiz inanamadık. Ben hayatımda böyle bir sel görmedim. Bölgede mahsur kalınca mecburen yardım istedik. Tüm ekiplere çok teşekkür ediyoruz. Bizim için saatlerce mücadele ettiler ve bizi kurtardılar. Emeği geçen herkese minnettarız. İnşallah bir daha buna benzer bir durumla karşılaşmayız” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)