Diyarbakır’da 25 katlı binada korkutan yangın! 1 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 25 katlı binanın 20’inci katında meydana gelen yangında itfaiye erlerinin de içerisinde olduğu 50’ye yakın kişi etkilendi. Sağlık durumu ağır olan bir vatandaş ise götürüldüğü özel hastanede yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 12.06.2022, 09:33 12.06.2022, 17:31
Diyarbakır’da 25 katlı binada korkutan yangın! 1 kişi hayatını kaybetti

Alınan bilgilendirmelere göre, Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi üzerinde yer alan A Plas konutlarından birinde yangın çıktı. 25 katlı bir binanın 20'inci katındaki dairede çıkan yangının ilk incelemelere göre elektrik kontağından çıktığı belirtiliyor. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletilen ihbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, ambulans, polis ve itfaiye ekipleri gönderildi.

Yangın itfaiye erlerini de etkiledi

Binada ikamet edenlerin kontrollü bir şekilde tahliye edildiği yangında, ekipler olaya müdahale etti. Alevlerin yükseldiği dairede yangın uzun uğraşlar sonrasında kontrol altına alındı. Meydana gelen yangın itfaiye erleriyle beraber 50'ye yakın kişiyi etkisi altına aldı.

Olayla ilgili detaylı rapor hazırlanacak

Etkilenenlerin kimisine olay yerinde müdahale edilirken, kimisi şehirdeki hastanelere gönderilerek tedavi altına alındı. Ağır yaralı olarak özel bir hastaneye götürülen bir vatandaşın yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yangınla ilgili detaylı rapor hazırlanacağı belirlenirken, konu ile ilgili soruşma gerçekleştirileceği açıklandı.

Yorumlar (0)