DAEŞ, Kuzey Irak'a saldırdı: 3 sivil, 7 peşmerge öldü

DAEŞ terör örgütü, Irak'ın Musul şehrine bağlı Mahmur ilçesine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. DAEŞ’in saldırısında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı 7 Peşmerge ve 3 sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı.

GÜNDEM 03.12.2021, 09:39 04.12.2021, 12:08
DAEŞ, Kuzey Irak'a saldırdı: 3 sivil, 7 peşmerge öldü

DAEŞ'ın Mahmur'a düzenlediği saldırı sonucunda 3 sivil ve 7 Peşmerge hayatını kaybetti.

DAEŞ saldırısında 7 peşmerge, 3 sivil öldü

Konuya ilişkin açıklama yapan Peşmerge Komutanı Nejat Hule, Peşmergelerin, Mahmur ilçesine bağlı Nazikend köyünde DAEŞ’ın kurduğu pusuya düştüğünü ifade etti. Hule, yaşanan çatışma neticesinde 7 Peşmergenin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Öte yandan DAEŞ’in, Hadircice köyüne yönelik saldırısı sonucunda ise 3 sivilin yaşamını yitirdiği ve ölen 3 kişinin de kardeş oldukları açıklandı. Sivillere karşı bu saldırının ardından Peşmergenin, bölgeye gelmesiyle birlikte DAEŞ tarafından kurulan pusuya düştüğü ifade edildi.

DAEŞ’in kırsal bölgelere yönelik saldırıları sürüyor

27 Kasım'da DAEŞ'in, Süleymaniye'nin Kuleco bölgesine yönelik saldırısı sonucunda 5 Peşmerge yaşamını yitirmiş ve 4 Peşmerge ise yaralanmıştı. Yaralananlardan ve hayatı tehlikesi olduğu belirtilen 1 Peşmergenin de kurtarılamadığı bildirilmişti.

Kifri ilçesine 29 Kasım'da gerçekleştirilen saldırıda, 3 Peşmerge yaralanmış, 1’i yaşamını yitirmişti.

DAEŞ terör örgütü, 2014'ün Haziran ayında Enbar, Salahaddin ve Musul’un tamamını, Kerkük ve Diyala şehirlerinin ise bir bölümünü ele geçirmiş, seneler içinde söz konusu bu bölgeler,  terör örgütünden alınmıştı.

9 Aralık 2017 tarihinde Irak eski Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DAEŞ’e karşı zafer kazanıldığını açıklamıştı.

Şehirlerin alınması ve DAEŞ'in kentlerden çıkarılması sonrası 4 sene geçmesine rağmen DAEŞ’in Enbar, Salahaddin, Musul, Diyala ve Kerkük’ün kırsal yerlerindeki saldırıları sürüyor.

Yorumlar (0)