Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne hak kazanan isimlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti.

GÜNDEM 30.12.2020, 18:12
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Türk kültür ve sanat yaşamına önemli etkilerde bulunan, spesifik eserleri veya hizmetleri ile üstün yetenek gösteren şahıs veya kurumlara sunulan 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri', 2020 yılı için sahiplerini geçtiğimiz ekim ayında bulmuştu.

Ödülleri almaya hak kazanan isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün gerçekleştirilen törende ödüllerini aldı.

7 büyük usta 7 dalda ödül aldı

Kültür ve sanat kapsamında ödül kazanan isimler art arda sahneye davet edildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine ödülleri verildi.

2020 yılı için 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde 'sosyal bilimler' ödülüne İsmail Kara, 'vefa' ödülüne Necmeddin Okyay, 'edebiyat' ödülüne İbrahim Tenekeci, 'kültür tarihi' ödülüne Sadettin Ökten, 'müzik' ödülüne Özdemir Erdoğan, 'sinema' ödülüne ise Derviş Zaim layık görüldü.

'Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri' çerçevesinde 'koleksiyon' alanındaki ödül ise Mehmet Çebi'ye verilmişti.

Erdoğan: Gönülden tebrik ediyorum

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından kişisel Twitter hesabı üzerinden de 'kutlama' gönderisi yayınladı.

Erdoğan, söz konusu paylaşımında, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni verdiğimiz kıymetli kültür ve sanat ustalarımızı canı gönülden kutluyorum. Sanatımıza verdikleri katkılardan dolayı kendilerine ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

















 

Yorumlar (0)