Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Gündem 1 Haziran sonrası

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, 1 Haziran sonrasında hangi tedbirlerin uygulanacağı kararlaştırılacak.

GÜNDEM 17.05.2021, 09:35
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Gündem 1 Haziran sonrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak olan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19’la mücadele kapsamında 1 Haziran’dan sonraki kararlara ilişkin açıklama yapacak. 

Tam kapanma dönemi analiz edilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, güncel vaka ve can kayıpları hakkında bir sunum gerçekleştireceği kabinede, 17 günlük tam kapanma döneminin etkileri ve sonuçları analiz edilecek. Nüfusa oranlı, Kovid-19 il vaka haritası hakkında da bir değerlendirmenin yapılacağı aktarıldı.

Şu an günlük 10-12 bin civarında seyreden vaka sayısını biraz daha düşürmek için mayıs ayının sonuna kadar kademeli normalleşme önlemlerinin uygulanacağı bildirildi.

1 Haziran sonrası kararlaştırılacak

Bugün yapılacak Kabine toplantısında, 1 Haziran’dan sonra yaz döneminde uygulanacak tedbirler biraz daha şekillenecek. Esnafın durumunun da konuşulacağı toplantıda, normalleşme kararlar çerçevesinde, iş yerlerinin açık kalması için uygulanacak kararlar değerlendirilecek.

Aşılamada son durum konuşulacak

Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde Türkiye’de yapılan aşı sayısı 26 milyona yaklaşırken, BioNTech ve Sinovac aşılarından sonra Rusya’nın Sputnik V aşısının da Türkiye’de kullanımı başlayacak.

Bu bağlamda bugün yapılacak toplantıda, Türkiye'de aşıdaki son durum ve aşı tedarikinde izlenecek yol haritası hakkında değerlendirme yapılarak yerli aşı çalışmalarına temas edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Kabine toplantısında alınacak kararları, bugün saat 19.00’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

Yorumlar (0)