Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan stajyerlere asgari ücret müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “E-İnsan Programı”nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında bir de müjde paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaz stajları için ödediğimiz, asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, önümüzdeki seneden itibaren asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz” dedi.

GÜNDEM 18.10.2022, 15:02 18.10.2022, 17:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan stajyerlere asgari ücret müjdesi

Türkiye’nin 20 yılda önemli bir atılım içerisinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti hükümetlerinin bu süreçte tarihi yatırımlara imza attığını belirtti. Türkiye’nin yoluna emin adımlarla devam ettiğini dile getiren Erdoğan, “Türkiye’nin kalkınmasını yalnızca yollarda, binalarda, barajlarda, köprülerde aramak eksik bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

“Üniversite sayımız 76’ydı, bugün 208 üniversitemiz var”

“Bugün baktığımızda, Türkiye artık gelişmiş ülkeler arasındadır. Üniversite sayımız 76’ydı, bugün 208 üniversitemiz var. İlmin ulaşamadığı tek bir yer dahi bırakmadık. Bazı üniversitelerimizdeki boş kontenjanlara ilişkin problemi de çözdük. Bizim üniversite sayımızı artırma gerekçelerimizden biri, geçmişte en büyük sorunlardan olan yükseköğretime ulaşılabilirlik sorunuydu. Kaynaklarımızı ve dikkatimizi, eğitimi kalitesini daha da artırmak için seferber etmiş durumdayız.”

“Hayata geçirmiş olduğumuz düzenlemeler, bütün gençlerimizin önünde yeni kapılar açıyor”

“Türkiye artık donanımlı ve iyi eğitimli evlatlarının sırf kariyer hedefiyle yurt dışına gittiği değil, yurt dışında eğitim gören evlatlarını çeken bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Ülkemize kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi devrimlerinin gerisinde hep ‘önce insan’ anlayışı bulunmaktadır. 1,2 milyondan fazla öğrenci ve mezun ile 8 binden fazla işveren, yetenek kapısı vasıtasıyla ücretsiz olarak bir araya gelebilmektedir. Hayata geçirmiş olduğumuz düzenlemeler, bütün gençlerimizin önünde yeni kapılar açıyor. Birilerinin başlattığı karalama kampanyalarına kimse aldırış etmesin. Uzaktan eğitim kapısı olarak adlandırdığımız hizmetten de 3,8 milyonu aşkın personelimiz faydalanmıştır.”

“Ulusal Staj Programı’nın 2023 başvurularını bugün itibariyle açıyoruz”

“Yaz stajları için ödediğimiz, asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, önümüzdeki seneden itibaren asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Özel sektör de 150 bin öğrenciye benzer koşullarda staj imkânı sunarak, toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek sağlamaktadır. 2023 yılında ‘Ulusal Staj Programı’mızdaki stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkarıyoruz. Staj sürelerinin 3 aya kadar uzatılabilmesini sağlıyoruz. ‘Ulusal Staj Programı’nın 2023 başvurularını da bugün itibariyla açıyoruz.”

Terörle mücadele çalışmaları 

“Asayiş ve emniyetten, terörle mücadele faaliyetlerine kadar, tüm alanlarda huzur ve güvenliği tesis ederek, insanların hayatlarını daha mutlu bir şekilde sürdürebilmelerini sağladık. Geçmişi hatırlayın, Güneydoğu’da belli bir saatten sonra dışarı çıkmanın imkânı yoktu. Ancak şimdi gecenin bir yarısı da olsa vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla restoranlarda, kafelerde oturabiliyorlar.” 

Yorumlar (0)