Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Ağustos mesajı: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gerçeğe dönüştüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı. Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu kesinlikle gerçeğe dönüştüreceğiz. Bunu 85 milyon olarak gönül gönüle, el ele vererek başaracağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 30.08.2023, 10:06 30.08.2023, 10:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Ağustos mesajı: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gerçeğe dönüştüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Sevgili Vatandaşlarım, Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümüne kavuştuğumuz bu gurur dolu günümüzde, aziz milletimizin, Kıbrıs Türk’lerinin ve dünyanın dört bir köşesindeki 7 milyondan fazla vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ederim.

Bayram sevincimizi paylaşan bütün dostlarımıza şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi, Türk milletinin asırlardır sürdürdüğü beka mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesi ile 30 Ağustos Zaferi "Türk Ordusu'nun, Türk komuta ve subay heyetinin yüksek güç ve kahramanlığını tarih bir daha yazan çok büyük bir eserdir."

‘‘Milletimizin en önemli özelliği hürriyet sevdası’’

"Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük düşüncesinin ölümsüz anıtı" sayılan bu zafer ile milletimiz, iradesine boyunduruk vurdurmayacağını, istikbal ve istiklaline asla gölge düşürmeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Milletimizin en önemli özelliği olan hürriyet sevdası, bugün hala varlığını çok güçlü bir şekilde devam ettirmektedir. 15 Temmuz ihaneti karşısında gösterilen destansı direniş başta olmak kaydıyla son yıllarda bekamıza karşı yönelen saldırılara halkımızın verdiği yanıt, bu iradenin ne kadar ayakta ve diri olduğunu defalarca kez göstermiştir. Dünyanın en derin krizler ile sarsıldığı bir dönemde ifade etiğimiz Türkiye Yüzyılını inşa kararlılığımızın arkasında da yine aynı şekilde sarsılmaz bir irade vardır.

"Son seçimlerle birlikte kritik bir eşiği daha atlattık"

Son 21 yıl içinde her alanda hayata geçirdiğimiz hamleler ile bunun altyapısını oluşturmuş durumdayız. Devletimizi bu büyük şahlanışı gerçekleştirebilecek her türlü kapasiteye kavuşturduk. Adeta demokrasi şöleni içinde geçen 14 Mayıs ile 28 Mayıs seçimlerinde hedefe giden yolda kritik bir eşiği daha atlatmış olduk.

"85 milyon, el ele vererek başaracağız"

Milletimizin güçlü desteğini bir kere daha gördüğümüz seçimler sonucunda eser ve hizmet siyasetimize hız vermiş durumdayız. Önümüzdeki dönemlerde atacağımız yeni adımlar ile ülkemizin gücüne güç katacağız ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacağız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu kesinlikle gerçeğe dönüştüreceğiz. Bunu 85 milyon olarak gönül gönüle, el ele vererek başaracağız.

Nice zor durumun üstesinden gelmiş, nice oyunu bozmuş, nice saldırıyı göğüslemiş bir millet olarak, yarınlarımızın bugünümüzden daha aydınlık ve daha müreffeh olacağına yürekten inanıyorum. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin.

Bu vesile ile bir defa daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, bütün şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Yorumlar (0)