Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kazakistan’da ‘devlet nişanı’ verildi

Kazakistan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a burada ‘1. Derece Dostluk Devlet Nişanı’ verildi. Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kazakistan ile ortak ticarette hedefimiz 10 milyar dolar” dedi. 

GÜNDEM 12.10.2022, 16:24 13.10.2022, 17:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kazakistan’da ‘devlet nişanı’ verildi

Kazakistan’a resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a burada ‘1. Derece Dostluk Devlet Nişanı’ takdim edildi. Mevkidaşı Kasım Cömert Tokayev ile birlikte basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’ın toprak bütünlüğünü ve güvenliğini desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Kendisine verilen devlet nişanı sebebiyle mutluluğunu dile getiren Erdoğan, iki ülkenin dün olduğu gibi bugün de omuz omuza olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “devlet nişanı” teşekkürü

“Kazakistan’ın geçirdiği dönüşümü takdirle takip ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada çok güzel bir sürprizle karşı karşıya kaldım. Şahsıma ‘1. Derece Dostluk Devlet Nişanı’ takdim edilmesini hangi kelimelerle anlatsam, bilemiyorum. Bu benim açımdan çok özel bir sürpriz oldu. Şahsım ve ailem adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Kazakistan ile ülkemizin çok özel bir bağı var. Savunma sanayi, ticaret, enerji ve ulaştırma alanında işbirliğimizi daha da genişleteceğiz. Kazakistan ile ortak ticaret hacmimiz geçen sene 5 milyar doları aştı. Orta vadede hedefimiz 10 milyar dolar. Bu doğrultuda adım adım ilerlemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Türk dünyasının entegrasyonuna yönelik yeni adımlar atacağız”

Resmi ziyaret kapsamında Kazakistan ile önemli işbirliği anlaşmalarının imzalandığını dile getiren Erdoğan, “Az önce sizlerin de huzurunda iki ülke arasındaki işbirliğini daha da genişleten imzaları attık. Burada 6 anlaşmayı, toplamda ise 20 anlaşmayı imzalamış olduk. İmzalanan bu anlaşmaların hem Türkiye’ye hem de Kazakistan’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Görüşmelerimizde ayrıca küresel ve bölgesel gelişmeleri de ele aldık. İki ülke arasındaki dayanışmanın zaruri olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Türk dünyasının entegrasyonuna yönelik yeni adımlar atacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)