Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında 'Filistin' görüşmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı V. Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Filistin-İsrail ve Sputnik V aşısının sevkiyatı gibi konulara ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

GÜNDEM 12.05.2021, 17:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında 'Filistin' görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

“İsrail’e caydırıcı bir ders verilmeli”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasında, iki lider arasında, Filistin'de yaşananlar ve Rusya’da üretilen Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatına yönelik konuların ele alındığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmede; İsrail’in Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa ve genel anlamda Filistinlilere karşı saldırıları konusunda Türkiye’nin en sert şekilde tepkisini ortaya koyduğunu belirtirken uluslararası camianın da söz konusu İsrail'e caydırıcı ve güçlü bir ders vermesi gerektiğini, bu çerçevede her anlamda girişimlerine devam ettiklerini kaydetti.

Filistin’e ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığının, BM parametrelerine ve iki devletli çözüme vurgu yapan açıklamasının önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Türkiye’nin Kudüs'teki gelişmelere yönelik aynı fikirde olduğunu göstermenin önemli bir mesaj olarak nitelendirdiğini vurguladı.

İsrail-Filistin krizinin daha fazla büyümeden BMGK’nin (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) olaya müdahil olmasının kritik olduğunu ifade eden Erdoğan, Konseyin saldırıları durdurması hakkında İsrail’e kararlı mesajlar vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Filistinli sivillerin korunması için gerilimin tırmandığı bölgeye uluslararası koruma gücü yollanması konusunda da çalışılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Türkiye’nin bu konularda BM’de yakın iş birliğinin takip edileceğine inandığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı kutladı ve mutluluk, sağlık ile esenlik dileklerinde bulundu.

Yorumlar (0)