Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: "Türkiye'nin kaderi için bir yol ayrımı olacak"

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerine dikkat çekti. Erdoğan bu seçimin, Cumhur İttifakı ile AK Parti’nin geleceğinin ötesinde Türkiye'nin ve toplumun kaderi açısından gerçek anlamda bir yol ayrımına dikkat çekeceğini ifade etti. Ekonomideki gelişmelere temas eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘'Enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmalar, şu anki geçiş sürecinin bedelleridir'' sözlerini kullandı. Seçim Kanunu ile ilgili teklife de temas eden Erdoğan, bu düzenlemenin CHP milletvekillerini daha çok rahatlatacağını söyleyerek ''Tuzluk gibi siyaset masasında gezdikleri tablolarla karşılaşmayacağız'' dedi.

GÜNDEM 17.03.2022, 16:20 19.03.2022, 12:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: "Türkiye'nin kaderi için bir yol ayrımı olacak"

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

“2023 seçimleri, Türkiye’nin kaderi için yol ayrımını işaret ediyor”

2023 seçimlerine yönelik önemli mesajlar aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ve AK Parti’nin ortak imzası ile Meclis'e iletilen Seçim Kanunu teklifi ile ilgili ilk defa konuştu.

Cumhurbaşkanı, düzenlemeyle ilgili yapılan eleştirilere de cevap verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

‘'Biz istişare ile AK Parti'yi kurduk. En büyük ve en önemli istişareyi de milletimizle birlikte yaptık. Attığımız bütün adımda ilk başta milletimize ve teşkilatlarımıza baktık. Kurumsal işleyişin devamını sağladık. AK Parti milletin sesi, partisidir. Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin geleceğinin ötesinde 2023 seçimleri, milletimizin ve ülkemizin kaderi açısından bir yol ayrımını işaret edecektir.” 

“Yarın Çanakkale Köprüsü açılıyor”

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Dünyanın en önemli köprülerinden biri olacak Çanakkale Köprüsünü inşa ettik. Bunun bir anlamı var. Burası Çanakkale. Çanakkale Zaferi'nin taçlandığı bir yerde bu projeyi ortaya koymak... 6 dakikada Asya'dan Avrupa’ya, Avrupa'dan Asya'ya geçecek yatırımı gerçekleştirmiş olduk. Ey ana muhalefet! Denizin üzerinde Ordu-Giresun’da havalimanı yaptık sizin bundan haberiniz var mı? Rize-Artvin’deki havalimanımız bitiyor, gelecek ay açılını yapacağız, sizin haberiniz var mı?” şeklinde konuştu.


"Döviz ve enflasyondaki dalgalanma, geçiş sürecinin bedeli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki dalgalanmalarla ilgili ise “Döviz ve enflasyonda yaşadığımız dalgalanmalar, geçiş döneminin bedelleridir. Durmadan çalışıyoruz. Tüm bu yatırımları yaparken, bunları da yap işlet devret ile gerçekleştiriyoruz bunu da akılları hiçbir zaman almıyor. Öğren de gel.” açıklamasını yaptı.

Meclis’e gönderilen ‘Seçim Kanunu’ teklifi

Seçim Kanunu teklifiyle ilgili de konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesinden, ittifakların milletvekili hesabının tekrar yapılmasına kadar birçok düzenlemeyi kapsayan bu teklifin Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Siyasetin, tabela partileri tarafından manipüle edilmesini engellemeyi hedefliyoruz. Seçim Kanunu’ndaki bu düzenlemeler, CHP milletvekillerini daha çok rahatlatacaktır. Seçime katılmak konusunda Meclis'te gruba sahip olmanın yeterli olmadığı durumda siyasi mühendislik çabalarının ürünü taşınmalara gerek duyulmayacak. CHP, üyelerinin seçilmesi gereken bölgelerin bir bölümünü diğer partilere peşkeş çekiyordu. Artık bu garabetin önüne geçiliyor. Seçimler öncesi bunların milletvekilleri, gözleri yaşlı boyunları bükük ve gruplar halinde başka partilere altın tepside sunuluyordu. Yeni düzenleme ile beraber Meclis'te grup kurmak artık tek başına yeterli olmayacağı için bu taşınmalara gerek kalmayacak. Yeni düzenleme ile birlikte tuzluk gibi CHP milletvekillerinin siyaset masasında elden ele gezdiği milli irade adına utanç verici görüntülerle umarım bir daha karşılaşmayacağız. CHP milletvekillerinin bu düzenlemeyi alenen olmasa bile kalben destekleyeceklerini düşünüyorum.’'

Yorumlar (0)