Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanlara enflasyona ezdirmediklerini belirterek, en düşük memur maaşının Temmuz ayında 22 bin liraya yükseleceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkinse “Memur maaşlarındaki artış otomatik olarak emeklilere de yansıyacak” dedi.

GÜNDEM 11.05.2023, 14:20 11.05.2023, 15:52 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Konuşmasının başında yaklaşık 47 yıldır azimle sürdürdü emek, özgürlük, adalet ve demokrasinin mücadelesi için HAK-İŞ’e teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Son 21 yılda Türkiye milli gelirini 236 milyar dolarda 1 trilyon dolar sınırına getirdiyse satın alma gücüne göre dünyanın en büyük 11. ekonomisi olduysa bunun gizli kahramanları işçi ve emekçi kardeşlerimdir” dedi.

Göreve geldiğimizde asgari ücret 184 liraydı, şimdi 8.500 lira

Mazisini asla inkar edenlerden olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'ı önce Emek Ve Dayanışma Günü ardından da resmi tatil ettiklerini söyledi. “Bunu biz yaptık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgütlenme ve sendikal haklar noktasında da çok önemli adımlar attıklarının altını çizdi. Göreve geldiğinde asgari ücretin Türk lirası ile 184, dolar bazında ise 124 dolar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün asgari ücretin Türk lirası ile 8 bin 500, dolarla ise 440 olduğunu söyledi. 2022 yılında benzinin litre fiyatının bir buçuk lira olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle 110 litre benzin alındığını ve bugünün şartlarında asgari ücretle 410 litre benzin alınabildiğini açıkladı.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik

Son 21 yılda “Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözüne sadık kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek bir çalışanı dahi enflasyona ezdirmediğini belirtti. Covid-19 döneminde muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomideki ülkemize kontak kapattırmak isteyenlere fırsat vermediklerini ifade eden Erdoğan, düşük faiz politikasıyla üretimi ve yatırımı teşvik ettiklerini söyledi.

Depremin ülkeye maliyeti 100 milyar dolar

“Dünya yüksek faiz peşinde koşarken biz faizi düşürmenin gayreti içerisinde olduk” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedarik zincirinin kırıldığı o kritik günlerde muhalefetin baskısına boyun eğmediklerini ve eğdiği takdirde çok kötü bir yerde olunacağını belirti. Amerika'da son dönemde ardı ardına yaşanan banka iflasları yüksek faiz riskini ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, sadece depremin ülkemize maliyetinin 100 milyar doları aştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz depremin 90. gününde enkazları tamamen kaldırdık” dedi.

Emekli maaşında yüzler gülecek

En düşük emekli maaşının üzerinde ücret alan emeklilerin durumunu iyileştirecek çalışma yaptıklarına söyleyen Erdoğan, “Yeni Meclis'in açılmasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da inşallah sevindireceğiz” dedi.

En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak

En düşük kamu işçisi ücretin, yaklaşık 12 bin liradan 21 liranın üzerine çıkardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzde memurların yeni bir maaş düzenlemesinin olduğunu aktardı.  2022 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarttıklarını belirten Erdoğan, Temmuz ayında yeni bir adım daha atacaklarının müjdesini verdi. En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağını duyurdu. Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurların 3.600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacaklarını belirten Erdoğan, memur maaşlarındaki artışın otomatik olarak emekli maaşlarına da yansıyacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakanımıza yasal tarih olan temmuza kadar bu çalışmanın tamamlanması talimatı verdim” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)