Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de 5 projenin açılış ve temel atma törenine katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs'ta hizmete girecek olan 5 yeni projenin açılışını yaptı.

GÜNDEM 20.07.2021, 16:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de 5 projenin açılış ve temel atma törenine katıldı

KKTC’nin 47. yılı dolayısıyla Kurban Bayramı'nı Kıbrıs’ta geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenine katıldı.

5 projenin açılışı yapıldı

Lefkoşa'da yapılan törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs'ta inşası tamamlanan projelerin açılışını yaptı.

5 projenin açılışını ve gündeme yönelik değerlendirmeler de yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbrıs Türkü'nün refahını her geçen gün yukarı çıkaracak projeleri başlatıyoruz.” sözlerini kullandı.

“Kıbrıs’ın geleceğini düşünüyoruz”

19 belediyeye 96 milyon TL’lik kaynak aktarıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC ve Türkiye belediyeleri arasındaki samimi işbirlikleri ile kardeşliğimizi yerel anlamda da perçinliyoruz. 2 gazi şehir, Gazi Magusa ile  Gaziantep belediyesi kardeş belediye ilişkisiyle örnek adımlar attı. Halkın gündelik yaşamına dokunan somut faaliyetlerle sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu adanın yarınlarını, geleceğini düşünüyoruz. Anadolu'dan getirdiğimiz su mesela.” açıklamasını yaptı.

Anıt ve müze gemi

İlk olarak anıt ve müze geminin açılışına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yavuz çıkarma plajı, Barış Harekatı'nın ilk deniz çıkarmasının gerçekleştirildiği alandır. Bu zaferin anısı için dikilen anıt ve müze gemi, Kıbrıs Türkü'nün özgürlük ve varoluş mücadelesinin, Kıbrıs'a gelen huzur ve barışın nişanesi olmuştur. Yıpranan anıt betonarmesi güçlendirilmiştir. Gençler, müze gemiyi gezmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. 1974 Barış Harekatı'nın hangi koşullarda kazanıldığını görmeniz bakımından bu oldukça önemli." sözlerine yer verdi.

Lefkoşa kuzey çevre yolu projesi

Lefkoşa kuzey çevre yolu projesinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulaşım projelerine önem veren bir Cumhurbaşkanıyım. Ersin Bey de bu çabanın içerisinde. 55 kilometre uzunluğundaki 4 yol yapım projesi hâlâ devam ediyor. Bu proje, ulaşımı rahatlatıp, zaman açısından tasarruf sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Veri merkezi açılışı

“Milli tekonoloji girişimi vesilesiyle altyapı ve donanımımızla dijital dönüşüme uyum sağlama konusunda önemli mesafe aldık. KKTC'nin dijital altyapısının güçlendirilmesi anlamında da çaba gösteriyoruz. KKTC Elektronik Devlet Projesi'ni 2012 yılında başlattık. Dijital kamu hizmetlerinin güçlendirilmesini, erişim yöntemlerinin arttırılmasını hedefliyoruz. Bu proje, Kıbrıs Türkü’nün etkin ve hızlı hizmet almasına imkan tanıyacaktır. Temeli atılacak veri merkezi dolayısıyla beklentimiz, kamu hizmetlerinin en hızlı şekilde, kesintisiz olarak Kıbrıslı Türk vatandaşlarımıza ulaştırılmasıdır.”

Bilal Ağa Mescidi tekrar faaliyete giriyor

Aynı bölgede bulunan çay bahçesini de hizmete aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maraş açılım kararı Kurban Bayramı coşkumuzu arttırdı. Uluslararası hukuk kapsamında Maraş, kimsenin haklarını ihlal etmeden açılarak tekrar eski haline kavuşacaktır.” sözlerine dikkat çekti.

Havuzlu park hizmete sunuldu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile 2020’nin Ekim ayında Maraş'ın sahil şeridinin vatandaşların ziyarete açıldığını açıkladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mimarisi ve orijinal yapısı korunan çay bahçesi olarak vatandaşların hizmetine sunulan havuzlu parkın da bu projelerden biri olduğunu aktardı.

Yorumlar (0)