Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayınladığı video mesajda, "Birileri varsın bayram sevincimize nefret söylemleri ile gölge düşürmeye çalışsın. Varsın çevremizdeki ateşi Türkiye’ye taşımak için provokasyon peşinde koşsun. Bu tuzaklara düşmeyecek, hiç kimsenin bizi birbirimize düşürmesine ve bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 01.05.2022, 11:49 01.05.2022, 17:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz"

Ramazan Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir video mesaj paylaştı. 

“Birbirimize düşürmelerine izin vermeyeceğiz”

Ramazan Bayramı'nın Türkiye başta olmak üzere, İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olması için dileklerini ileten Erdoğan, "Bir yandan Ramazan'ı uğurlamış olmanın hüznü, diğer yandan insana ait bütün güzelliklerin simgesi olan bayrama ulaşmanın sevinci içimizi dolduruyor. Millet olarak bizleri afiyet ve sağlık içinde bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşturması sebebiyle Rabbime hamdediyorum. Bayramlar beraberliğimizi birliğimizi güçlendirdiğimiz, ezelden ebede kardeşliğimizi yenilediğimiz günlerdir. Gönüllerimizi yumuşadığı bu günler, kırgınlıkların giderilmesi için de ayrıca önemli fırsatlardır. Bayram vesilesi ile babalarımız, annelerimiz, akrabalarımız ile birlikte öksüzleri, yetimleri, şehit evlatlarını ziyaret etmeyi, gönüllerini almayı ihmal etmeyelim. Bayram sevincini yaşadığımız esnada aynı toprağı paylaştığımız muhtaçları, hastaları, yaşlıları, düşkünleri, ülkemize sığınmış olan mazlumları unutmayalım. Allah'tan karşılığını bekleyerek rabbimizin bizlere sunduğu nimetleri ihtiyacı olanlar ile paylaşalım. Onlara destek elimizi uzatalım. Birileri varsın kargaşadan, kavgadan söz etsin. Varsın bayram sevincimize nefret söylemleri ile gölge düşürmeye çalışsın. Varsın çevremizdeki ateşi Türkiye’ye taşımak için provokasyonların ardından koşsun. Biz bu tuzaklara düşmeyecek, kimsenin, birbirimize düşürmesine ve bölmesine müsaade etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Sürücülere uyarı: “Bayramınız kemerli olsun”

Ramazan Bayramı'nın hangi inanca, kökene sahip olursa olsun 85 milyon insanın kucaklaştığı bir kardeşlik şölenine dönüşmesini dilediğini belirten Erdoğan, "Bunu başardığımız zaman aramızdaki kardeşlik ve dostluğu güçlendirdiğimiz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı yoktur. İçinde olduğumuz mübarek günler hürmetine Mevladan, milletimizin ve ülkemizin, ufkunu aydınlatmasını ve önünü açmasını niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bayram sebebiyle yola çıkacak olan sürücülere de uyarılar yapan Erdoğan, "Bayram vesilesiyle yola çıkacak olan sürücülerimizden hem sevdiklerinin hem kendilerinin, hem de başka insanların canlarını riske atacak tavırlardan kaçınmalarını, trafik kurallarına uymalarını bekliyorum. Bayramınız, güvenli bir yolculuk kemerli olsun diyoruz. 

Başta Pençe Kilit Harekatı olmak üzere vatanımızın bekası için bayram gününde sınırlarımız içinde ve dışında görev alan kahraman güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Rahmetle aziz şehitlerimizi yad ediyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Vatandaşlarımızla beraber yurt dışındaki soydaşlarımızın, kardeşlerimizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)