Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli vatandaşlarımızın serzenişinin farkındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, "Emekli vatandaşlarımızda gelen serzenişlerin farkındayız. Bu konuda inşallah gereken adımları sene sonuna kadar atacağız. Kira ve emlak piyasası da yakında dengeye ulaşacak. Otomobil piyasası ise yavaş yavaş düşüşe geçti" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.08.2023, 15:16 24.08.2023, 15:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli vatandaşlarımızın serzenişinin farkındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

3 ay önce ülkemizin tarihindeki en kritik seçimlerinden birini geride bıraktık. Milletimizin takdiri ile 5 yıl daha hizmet etme şerefine ulaştık. 28 Mayıs seçiminin Türk siyasetindeki artçı sarsıntıları ise devam ediyor.

"Sayısız ihanet masanın altına saklanmış"

Muhalefet cenahında her gün yeni bir skandal daha ortaya çıkıyor. Sayısız ihaneti adeta masanın altına saklamışlar. Sahalarda sağa sola siyasi ahlak dersi verenlerin gerçek yüzü şimdi ortaya çıkıyor. Daha düne kadar can ciğer olup bugün ise kanlı bıçaklı olanların sunduğu intiba, vahim pazarlıkların henüz kamuoyunun malumu olmadı yönündedir. Kısaca bu pilav daha çok su kaldırır.

Yüzde 1 oy oranı olmayanlara 38 milletvekilliğini kaptıran CHP yönetiminin terör örgütlerine ise neler vadettiğini düşünmeyi istemiyorum. Seçimlerden şimdiye dek geçem her gün, ülkemizin nasıl bir uçurumun kenarından döndüğünü bizlere hatırlatıyor. Seçimlerde tercihini farklı yöne kullanmış olan kardeşlerimiz de söz konusu durumu gördü.

"Önünüze gelen herkese devleti rehin bıraktınız"

Siyasi tercihine bakılmaksızın bütün halkımız şu soruların yanıtlarını çok merak ediyor. Seçim sürecinde kapısını çaldığınız her partiye bakanlık teklifi ile gittiniz. Önünüze gelene herkese devleti rehin bıraktınız. Acaba Kandil'deki terör baronlarına neyi vaat ettiniz? Pensilvanya'daki hainlere ne söz verdiniz ki söz konusu alçaklar milletin siniri ile oynama pahasına uçak bileti fotoğrafı paylaştılar? Peki, seçim sonuçlarının açıklandığı gece kazanıyoruz tiyatrosunu neden oynadınız? YKS'dan Anadolu Ajansı'na kadar devletin kurumlarını neden yıprattınız? Bunun gibi daha pek çok makul sorunun yanıtlanması gerekiyor. Önce çıksınlar ve millete hesap versinler.

Anket şirketleri ile el ele verip hayal ürünü sattıkları CHP seçmeninden derhal özür dilemeliler. Yenilgilerini zafer gibi pazarlamaktansa hatalarını kabul etsinler.

"Depremlerin unutulmasına asla izin veremeyiz"

Karşı karşıya kaldığımız söz konusu bu tablo işimizi daha da zorlaştırmaktadır. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin yaralarının bir an evvel sarılması ise asıl gündemimizdir. Depremlerin unutulmasına asla izin veremeyiz.

Depremzede her vatandaşımızın maddi kayıplarını yerine koyana kadar durmadan ve yorulmadan çalışacağız.

"Emekli vatandaşlarımızın serzenişinin farkındayız"

319 bin adet konutu ilk bir yıl içinde hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Enflasyonun çıkardığı problemleri giderecek adımlar atıyoruz. Fahiş fiyat balonları söndükçe milletimiz de biraz daha rahatlayacaktır.

Emekli vatandaşlarımızdan gelen serzenişlerin ise farkındayız. Sene sonuna kadar gerekli adımları atacağız. Ev hanımlarına ve üniversiteli gençlerimize verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız.

"Kira ve emlak piyasası yakında dengelenecek"

Kira ve emlak piyasası ise yakında bir dengeye kavuşacak. Otomobil piyasası ise yavaş yavaş düşüşe geçmiş durumda.

Nerede bir eksiğimiz varsa orayı gideriyoruz. Güçlü yanlarımızı ise tahkim ediyoruz. Son 22 yılda olduğu gibi gençlerimizin dinamizmini emektarımızın tecrübesi ile harmanlayarak yolumuza devam ediyoruz.

Yorumlar (0)