Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela'ya iadeiziyaret

Latin Amerika turu kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği Venezuela ile Türkiye arasında 54 iş birliği anlaşmasına imza atılacak. 

GÜNDEM 10.07.2022, 15:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela'ya iadeiziyaret

6 Haziran'da Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye geldi.

Resmi törenle karşıladığı Maduro ile birlikte Erdoğan, görüşmeden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

3 milyar dolarlık ticaret hedefi

İki ülke arasındaki ilişkilere vurgu yapılan toplantıda, karşılıklı pozitif açıklamalara yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl içinde iki ülke arasındaki ticaretin 1 milyar dolara yaklaşacağını ve bu konudaki hedefin de 3 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanından iadeiziyaret

Erdoğan ise temmuz ayı içinde yapacağı Latin Amerika ziyaretinde Venezuela'ya da gidecek. Ay sonunda Erdoğan, Meksika, Arjantin ve Venezuela'ya resmi ziyaret düzenleyecek.

54 iş birliği anlaşması

Bir buçuk ayın ardından yapılacak olan ikili görüşmede pek çok mesele ele alınacak. İş birliği anlaşmaları ise bunların en önemlileri arasında yer alıyor. Erdoğan'ın ziyaretinde iki ülke arasında, istişarelerde bulunulan 54 farklı iş birliği anlaşmasına imza atılacak.

Ankara'da haziran ayında yapılan görüşmede 3 anlaşma imzalanmıştı.

Bu kapsamda"Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı", "Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Turizm Bakanlığına Bağlı Venezuela Devlet Turizm Şirketi Venetur Arasındaki Mutabakat Zaptı” ve "İşbirliği Mutabakat Zaptı" iki Merkez Bankası arasında imzalanmıştı.

Yorumlar (0)