Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ‘30 Ağustos’ mesajı: Yeni bir milat olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımlayarak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı inşallah güçlü ve büyük Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır” dedi. 

GÜNDEM 29.08.2022, 14:08 29.08.2022, 14:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ‘30 Ağustos’ mesajı: Yeni bir milat olacak

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “30 Ağustos, hürriyet ve esaret arasında bir seçime zorlandığında, Türk milletinin nelerden vazgeçebileceğinin ve neler başarabileceğinin en net ispatıdır” ifadelerini kullandı. 

“Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne erişmenin haklı gururu içerisindeyiz”

Açıklamasında 2023 yılına ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı inşallah güçlü ve büyük Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır. Bugün, Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne erişmenin haklı gururu içerisindeyiz. Milletimizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizin ve dünyanın farklı noktalarında hayatlarını sürdüren bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

“Bu toprakların ezeli ve ebedi yurdumuz olduğu tescillenmiştir”

Türk milletinin geçmişi zaferlerle dolu bir tarihe sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihi birçok zaferle dolu olan aziz milletimiz, her türlü imkânsızlığa ve yokluğa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922 tarihinde tartışmasız ve kesin bir zaferle sonuçlandırmıştır. Bu tarihi zaferle birlikte bugün üzerinde özgürce hayatımızı sürdürdüğümüz vatan topraklarının ezeli ve ebedi yurdumuz olduğu bir defa daha tescillenmiştir. 30 Ağustos, hürriyet ve esaret arasında bir seçime zorlandığında Türk milletinin nelerden vazgeçebileceğinin ve neleri başarabileceğinin en net net ispatıdır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye, emin adımlarla yoluna devam etmektedir”

Açıklamalarında FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişimine de yer veren Erdoğan, “Son olarak 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Büyük Taarruz’a ilham veren sarsılmaz iradenin halen kalplerde canlı tutulduğunu bir kez daha herkese göstermiştir. Türkiye, tarihinden aldığı güçle, müreffeh ve aydınlık geleceğini inşa etme konusunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Tüm insanlığa büyük acılar yaşatan koronavirüs salgınını büyük bir başarıyla yöneten devletimiz, global ekonomik krizi de fırsata çeviren önemli hamleler yapmaktadır” dedi. 

“Türkiye, yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır”

Türkiye’nin son dönemdeki ekonomik gelişmelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artan üretim kapasitesi, her ay rekor üstüne rekor kıran ihracat rakamları, savunma sanayinde hayata geçirilen projeleri ve bölgesel krizlerin çözümünde üstlendiği önemli sorumlulukla Türkiye, yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Taarruz’un başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Vatanımız için bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)