Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’ne katılmak için Belçika’nın başkenti Brüksel’e seyahat etti.

GÜNDEM 24.03.2022, 10:32 24.03.2022, 17:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere TC-TUR uçağıyla Belçika’nın başkenti Brüksel’e seyahat etti. Erdoğan, Brüksel Melsbroek Havalimanı’nda Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk başta olmak üzere Uluslararası Demokratlar Birliği Belçika Başkanı Enis Çimen, Genel Başkanı Köksal Kuş, AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, askeri Ataşe Albay Çağrı Sağıroğlu, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral İsmail Üner, Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. 



Erdoğan, kalabalık bir heyetle Brüksel’e gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’e giderken yanında eşi Emine Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. 



Zirvenin ilk maddesi Rusya-Ukrayna savaşı

NATO Zirvesi’nde ele alınacak olan ilk konu Rusya-Ukrayna savaşı. NATO’nun savunma ve caydırıcılık yapılanmasının güçlendirilmesine yönelik tedbirler toplantılarda gözden geçirilecek. Haziran ayında düzenlenmesi beklenen Madrid Zirvesi’ne giden süreçte ittifak grubunu şekillendirmek amacıyla alınacak kararlar ve atılacak adımlar görüşülecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve sürecinde bazı hükümet ve devlet başkanlarıyla buluşması bekleniyor.

Yorumlar (0)