Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aynı düşünmesek bile aynı yöne bakmayı başarmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde gerçekleştirdiği konuşmasında ''Milletimizi karşılaştığı tüm badirelere rağmen ayakta tutan özelliği kardeşliğine ve birliğine sahip çıkmasıdır. Her konuda aynı şeyi düşünmesek bile aynı yöne bakmayı başarmalıyız. Hayat tarzımız, kökenlerimiz farklı olsa da, Türkiye olarak bizler ortak paydada buluşmalıyız'' dedi.

GÜNDEM 31.08.2023, 16:10 31.08.2023, 17:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aynı düşünmesek bile aynı yöne bakmayı başarmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

''Bu topraklardaki bin yıllık geçmişimiz içinde cumhuriyetimizi yalnızca görsel şölenlere ve konserlere boğmak doğru bir yaklaşım değil. Bir yüzyılı tamamlarken geçmişin de muhasebesini yapmamız gerek. Milletimizi karşılaştığı tüm badirelere rağmen ayakta tutan özelliği kardeşliğine ve birliğine sahip çıkmasıdır. Cumhur ile cumhuriyeti kaynaştıran bir yönetim öğesi olarak 2023 yılını hak ettiği şekilde idrak etmenin gayreti içindeyiz. Buradan çıkaracağımız dersler doğrultusunda geleceğimizi şekillendirmek oldukça önemli.

''Aynı düşünmesek bile aynı yöne bakmayı başarmalıyız''

Her konuda aynı şeyi düşünmesek bile aynı yöne bakmayı başarmalıyız. Dün gece halkımızın takdirine sunduğumuz 100. yıl marşımız da bu yönde atılmış adımlardan sadece biriydi. Önümüzdeki günlerde bunlara yenilerini de ekleyeceğiz. Hayat tarzımız, kökenlerimiz farklı olsa da, Türkiye olarak bizler ortak paydada buluşmalıyız.

''Yalnızca oyun kuran değil, oyunları bozan da bir ülkeyiz

Belirsizlik ve kaosun arttığı bir denklemde ülkemiz, askeri, ekonomik, siyasi ve diplomatik hamleleri ile adından söz ettirmektedir. Yalnızca oyun kuran değil, gerektiğinde de aleyhimize oynanan oyunları bozan bir ülkeyiz. Türkiye'nin ne 27 Mayıs, ne 12 Eylül, ne 28 Şubat ne de 15 Temmuz benzeri olaylara daha fazl tahammülü yoktur.

Vatana hizmet, sorumluluklarını en iyi şekilde yapmak ile olur. Bu anlayışın kök salması ile beraber devlet kurumlarının da artık başarılarıyla gündeme geldiğini duyuyoruz. Ordumuz ve vatanımızın güvenliğini sağlayarak, emniyetimiz vatandaşlarımızın esenlik ve huzurunu temin ederek, istihbaratımız, Türkiye’ye karşı yürütülen yıkıcı faaliyetlere engel olarak, Dışişlerimiz, ülkemizin hak ve çıkarlarını cesaret ile savunarak, yargımız, tarafsız ve bağımsız bir şekilde adalet dağıtarak, hasılı devletin kurumları artık yalnızca işini yapıyor, belli odaklara veya yapılara değil, 85 milyonun hepsine hizmet ediyor.

Milletimiz ise bu tablo karşısında devlet kurumlarımıza daha çok sahip çıkmakta, özellikle de kahraman ordumuzun adeta üstüne titremektedir. Ordumuzla halkımızın arasını açmayı amaçlayan 15 Temmuz ihaneti, işte bu açıdan başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşüreceğiz.

KKTC açıklaması

Milli güvenliğimize yönelik gerçekleştirilen her türlü girişimi boşa çıkarırken bölgemizde de güven ve barışın tesisi için çaba sarf etmeye devam ediyoruz. Baskılar karşısında ne uysal bir koyun olacağız ne de gereksiz maceralar peşinde olacağız. Türkiye’ye ve necip milletimize yakışan ne ise onu yapacağız."

Konuşmasında KKTC'de devam eden BM ile yol gerilimi konusuna da değinen Erdoğan, "KKTC'deki Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin Akdeniz üzerindeki hukukunu sonuna kadar savunacağız" dedi.

"Kendi gemisini tasarlayan ve inşa eden 10 ülkeden biriyiz"

Savunma sanayide attığımız adımlar halkımıza güven aşılarken hasımlarımızın yüreklerine ise korku salmıştır. Milli savunma sanayiimiz, özellikle bundan 20 sene önce yüzde 20 itibari ile yerliyken, bugün yüzde 80 oranında yerli hale gelmiştir.

Silahsız ve silahlı insansız hava araçlarındaki üstünlüğümüzü bütün dünya kabul ediyor. Savaş gemisi teknolojisinde ise kendi gemisini tasarlayan, inşa edebilen, geliştiren ve idame eden 10 ülkeden biriyiz. Nisan ayında hizmete sunduğumuz donanmamızın amiral gemisi olan TCG Anadolu ile söz konusu alanda yeni bir lige yükselmiş bulunuyoruz. Bayraktar TB3 SİHA, HÜRJET ve KIZILELMA hafif taarruz uçağımızın iniş kalkış yapabildiği bir SİHA gemisine de sahip olduk.

Yorumlar (0)