Cumhurbaşkanı Erdoğan: '2053 Türkiye'sini siz inşa edeceksiniz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuklarla birlikte Çamlıca Kulesi gönderine bayrak çekme etkinliğine katıldı.

GÜNDEM 23.04.2021, 16:10 24.04.2021, 12:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '2053 Türkiye'sini siz inşa edeceksiniz'

Çamlıca’da çocuklarla törende buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en uzun bayrak direğini göndere çektiklerini söyledi.

“Bu bayrağın dalgalandığı yerde hüzün olmayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 111 metre yüksekliğe sahip olan bayrağın, Türkiye’nin en uzun bayrak direğine çekildiği törene katıldı. Bayrağın göndere çekildiği esnada konuşana Erdoğan, bu bayrağın dalgalandığı yerde keder olmayacağını ve bunun da çocuklarla mümkün olabileceğini vurguladı.

Tüm engelleri geride bıraktıklarını ve büyük Türkiye’nin inşasında ilerlerdiklerine dikkat çeken Erdoğan, 100. yılına yaklaştıkları Cumhuriyet’i daha da güçlendirerek sonraki nesillere miras bırakmanın çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü da yad eden Erdoğan, şunları aktardı:

"Herkesin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını buradan tebrik ediyorum. Bugün hepimiz için çok özel bir gün. Şu anda bugünü şereflendiriyoruz. Büyük Meclisimiz 101 yıl önce bir 23 Nisan gününde Ankara’da, tekbir ve dualarla açılmıştı. İstiklal Harbimizi yöneterek zafere ulaştıran bu Meclisimizi ve bununla beraber Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Vatanı parçalamak ya da milletimizi bölmek için yöntemler değişse de niyet daima aynıdır. Tüm engelleri teker teker geride bırakarak büyük Türkiye'nin inşasında ilerliyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yaklaşırken Cumhuriyet’i, daha da güçlendirerek sonraki nesillere miras bırakma ve 2023 hedeflerine ulaşma çabası içindeyiz. Bu vesileyle çocuklarımızın da söz konusu bu emaneti çok daha ileriye taşıyacaklarına canı gönülden inanıyorum.”

“2053 Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz”

Türk bayrağının, Türk milleti için bağımsızlığın en önemli simgelerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bugün burada, Türkiye'nin en uzun direğinde dalgalanacak olan en büyük bayrağımızı 23 Nisan vesilesiyle çocuklarımıza armağan etmenin gururunu yaşıyoruz. Türk milleti için Türk bayrağı bağımsızlığının en önemli simgelerindendir.  Bu toprakları vatan yapmak için binlerce şehit verdik. Ama inanıyorum ki 2053'ün Türkiye'sini siz çocuklar inşa edeceksiniz. İstanbul'un en güzel tepesinde dalgalanan bayrağımızın gölgesinde huzurla ve güvenle yaşamaya devam edeceğiz. Çamlıca Camisi'yle, sonra kulesi ile bugün de 1000 metrekarelik Türkiye'nin en büyük bayrağı ve 111 metrelik direği ile yeni bir çehreye kavuşacak.”



Yorumlar (0)