Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16 bin Filistinlinin hayatını kaybetmesi meşru gösterilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Gazze'de yaşananlara değindi. İsrail'in insanlık ve savaş suçu işlediğini söyleyen Erdoğan, "Çoğunluğu çocuk ve kadın, 16 bini aşkın Filistinlinin hayatını kaybetmesi meşru gösterilemez." dedi.

GÜNDEM 01.12.2023, 11:16 01.12.2023, 16:24 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16 bin Filistinlinin hayatını kaybetmesi meşru gösterilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Dünya Gazze'deki katliamın sonuçlarıyla karşı karşıya. Türkiye, tüm krizlerde barışın yanında olmuş; adalet ve hakkaniyet temelinde çözüm için çalışmıştır.

Sera gazı emisyonunda tarihi sorumluluğumuz yüzde 1'in altında olmasına rağmen ciddi adımlar atıyoruz. Eşimin himayesinde başlatılan Sıfır Atık projesiyle atıkların geri kazanım oranını 2035 yılında yüzde 60'a taşıyacağız. Bu çalışmaların maliyetinin yüksekliği hepimizin malumudur.  Deprem felaketine rağmen ekonomideki hedeflerimizden kopmadık. 

İsrail saldırıları sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın 16 bini aşkın Filistinlinin hayatını kaybetmesi meşru gösterilemez. Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur, savaş suçudur. Bu suçu işleyenlerden uluslararası hukuk nezdinde hesap sorulmalıdır. Bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasının ehemniyetini gördük. Her türlü sorumluluğu almaya hazırız."

Yorumlar (0)