Yusuf Yazıcı Lille'in en golcü futbolcusu olarak tarihe geçti

Ligue 1 ekiplerinden Lille forma giyen Yusuf Yazıcı, 10 golle Fransız ekibinin Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olarak tarihe geçti.

SPOR 01.12.2023, 17:10 02.12.2023, 17:07 Şeyda Gül
Yusuf Yazıcı Lille'in en golcü futbolcusu olarak tarihe geçti

Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Lille’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, milli futbolcu Yusuf Yazıcı’nın 10 golle Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcu olduğu duyuruldu. Milyonlara servis edilen paylaşımında, “Lille'in Avrupa kupaları tarihinin en skorer oyuncusu Yusuf Yazıcı” ifadelerine yer verildi.

Lille, gruptan çıkmayı garantiledi

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 5. maçında dün deplasmanda Olimpija Ljubljana ile karı karşıya gelen Lille, karşılaşmayı 2-0 kazanarak gruptan çıkmayı garantiledi. 15. dakikada Remy Cabella ve 75. dakikada Yusuf Yazıcı’nın attığı goller Fransız ekibine galibiyeti getirdi.

Lille'in tarihine geçti

Dünkü Avrupa maçında attığı gol ile Lille'in tarihine geçen 26 yaşındaki milli futbolcu, 10 golle Fransız ekibinin Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olarak tarihe geçti.

Lille'de 2002-2006 yılları arasında forma giyen Matt Moussilou, Fransız takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu rekorunu 9 gol ile elinde bulunduruyordu.

Yorumlar (0)