CHP’li Özkoç tarih verdi: Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayında dair açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Biz şu an bir takvim duyurduk. Ayın 30'nda yeniden bir görüşme sağlanacak. Ocak ayı bittikten sonra da cumhurbaşkanı adayı açıklanacaktır." dedi.

GÜNDEM 18.01.2023, 16:41 18.01.2023, 16:44
CHP’li Özkoç tarih verdi: Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili konuştu.

“O partiden ne beklenir”

Seçim tarihi ile ilgili konuşan Özkoç, "AK Parti'nin sözcüsü Ömer Çelik, 'Erken seçim değil; tarih güncellemesi' diyor. Bir partinin sözcüsü nasıl böyle bir açıklamada bulunur, konuya bu şekilde yaklaşılırsa o partiden ne beklenebilir? Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdikleri neydi? Seçim tarihinde yapılacak, eski zamanlardaki gibi olmayacak. Haziranda. Peki, dedikleri günde mi yapılıyor? Hayır. Peki, verilen kararın adı erken seçim değil mi? Karşımızdakiler diyor ki 'Bunun adı erken seçim değil.' Seçim tarihini revize etmişler. Bu nedenle işler iyiye gitmiyor. Türkiye'nin itibarı bu nedenle saygın bir yerde değil ne yazık ki" dedi.

“Takvimi duyurduk”

​ Millet İttifakı'nın adayının ne zaman belirleneceğine dair Özkoç, " Biz şu an bir takvim duyurduk. Ayın 30'nda yeniden bir görüşme sağlanacak. Ocak ayı bittikten sonra da cumhurbaşkanı adayı açıklanacaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)