CHP'de ilçe kongreleri bugün başlıyor: Kadrolarda değişim bekleniyor

Değişim tartışmalarının gündemden düşmediği Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38'inci olağan kurultaya ilişkin takvim işliyor. İlçe kongreleri ise bugün başlıyor. 10 Eylül tarihinde tamamlanacak olan sürecin ardından partinin yönetim kadrolarında ise değişiklik bekleniyor.

GÜNDEM 05.08.2023, 09:23 05.08.2023, 09:31
CHP'de ilçe kongreleri bugün başlıyor: Kadrolarda değişim bekleniyor

Parti içi muhalefetin değişim tartışmalarının odağındaki CHP'de, kurultay süreci işliyor.

İlçe kongrelerinde oy kullanıma hakkına sahip delegelerinin seçimi temmuz ayında tamamlanmıştı. Sırada ise ilçe yönetimlerinin oluşturulacağı kongre süreci var.

Değişim bekleniyor!

Bugün itibari ile başlayacak olan ilçe kongreleri 10 Eylül tarihinde sona erecek. Kongrelerde ilçe yönetim kadrolarında büyük oranda değişim yaşanması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultayın aşamalarını yakından takip ediyor. Kılıçdaroğlu, bu şekilde, delege üstünlüğünü de elinde tutmayı hedefliyor.

Kılıçdaroğlu, kongrelere katılacak mı?

İlçe kongrelerinden bazılarına bizzat katılması beklenen Kılıçdaroğlu, bazılarına ise video konferans aracılığı ile dahil olacak.

İl kongreleri ne zaman yapılacak?

CHP il kongreleri ise 16 Eylül tarihinde başlayacak ve 15 Ekim tarihinde sona erecek. Ardından da CHP Parti Meclisi, seçimli olağan kurultayın tarihini netleştirecek.

Yorumlar (0)