CHP: Çoklu baro Meclis'ten geçerse AYM'ye gideriz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, çoklu baro sistemine ilişkin kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçmesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceklerini ifade etti. 

GÜNDEM 07.07.2020, 12:56 07.07.2020, 15:00
CHP: Çoklu baro Meclis'ten geçerse AYM'ye gideriz!

Çoklu baro sistemine ilişkin kanun teklifi tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda kabul edilen çoklu baro sistemine ilişkin kanun teklifine göre, 5 binden fazla avukat bulunan illerimizde en az 2 bin avukatla yeni baro oluşturulabilecek.

Yani avukat sayıları göz önünde bulundurulduğunda İstanbul, Ankara ve İzmir'de birden çok baro oluşturulabilecek. Kurucular Kurulu tarafından 2 bin avukatın imzası toplanacak ve söz konusu baronun kuruluşuna dair işlemler 6 ay içerisinde bitirilecek. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel'den konuya ilişkin değerlendirmeler geldi. 

Özel, çoklu baro sistemine ilişkin kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçmesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceklerini söyledi. 

Kılıçdaroğlu: Vatandaşlara en iyi şekilde anlatın 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çoklu baro sistemine karşı çıktığı biliniyor.

Bir ilimizden birden çok baro kurulmasına olanak tanıyan sistemi eleştiren Kılıçdaroğlu'nun, çoklu baroya neden karşı çıktıklarının vatandaşlara en iyi şekilde aktarılması hususunda milletvekillerine talimat verdiği öğrenildi. 

Yorumlar (0)