Celal Şengör’den Düzce depremi açıklaması: “Müthiş kötü haber”

Düzce’de 5,9 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, açıklama yaptı. Yaşanan olayı “müthiş kötü bir haber.” şeklinde değerlendiren Şengör "İstanbul’u bir defa daha uyarmak istiyorum. Belki bugünden sonra bir defa daha uyarma imkanımız olmayabilir" dedi.

GÜNDEM 23.11.2022, 17:05
Celal Şengör’den Düzce depremi açıklaması: “Müthiş kötü haber”

Düzce’de meydana gelen deprem birçok ilde kendisini hissettirdi. Yaşanan deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan Celal Şengör, meydana gelen olayın Düzce’deki gerilimi boşalttığı ifadelerini kabul etmediğini, İstanbul depremine ise çok kısa bir süre kaldığını düşündüğünü ifade etti.

“Bir daha uyarma imkanı bile olmayabilir”

Deprem hakkında açıklama yapan Celal Şengör’ün ifadeleri şu şekilde: “Yaşanan bu olay müthiş kötü bir haberdir. Deprem Kuzey Anadolu fayının hareketinin bütün jeologlarca tam bir şekilde anlaşılamadığının ifadesidir. 22 sene içerisinde ikinci Düzce depremi bu. Oysa birçok kişi Düzce’nin oluşan gerilimi boşalttığını ve uzun bir zaman zarfında büyük bir deprem yaşanmayacağını düşünüyordu. Meydana gelen bu depremle öyle olmadığını anlamış olduk. Bu depremin manası şu. İstanbul depremi çok yakın. Stres birikimi en yüksek seviyesine geldi. Naci Görür’ün de dile getirdikleri doğru. Yakın zamanda Bolu Dağı’na doğru bir deprem görülebilir. Ancak o bölgede 1944 senesinde bir deprem yaşandı. Stres var ancak çok büyük bir depreme neden olacak kadar görülmüyor.

Asıl stres birikimi Batı tarafına doğru gitti. Yani İstanbul, Gölcük ve Adapazarı. İstanbul’u buradan bir defa daha uyarıyorum. Belki bu uyarının ardından bir defa daha uyarma imkanı dahi olmayabilir. Sizlere tek tavsiyem var. İstanbul’dan, şehir içinde olan evlerinizden taşının. O kadar hazırlıksız durumdayız ki, sadece bir doğalgaz boru hattının kırılma durumu bile yeterli olacaktır. Taşınmalısın, çünkü Fatih olmadan bir yaşantı istemiyorum.”

Yorumlar (0)