Çekmeköy’de çekici vurgunu: İşten atılınca 2 milyon TL'lik çekiciyi çaldı

Çekmeköy’de işten atılacağı haberini alan bir şahıs, kopyasını çıkardığı anahtarla birlikte çalıştığı şirkete ait olan 2 milyon TL değerindeki çekici aracını çaldı. Şüpheli kişi, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı ancak araca ulaşılamadı.

GÜNDEM 14.02.2022, 16:18 15.02.2022, 17:44
Çekmeköy’de çekici vurgunu: İşten atılınca 2 milyon TL'lik çekiciyi çaldı

Olay, Çekmeköy’de geçtiğimiz hafta Perşembe günü meydana geldi. 

İşten çıkarılacağını öğrendi, çekiciyi çaldı

İddiaya göre, Samet E. adlı şahıs, şoför olarak görev aldığı şirkette yaşadığı sorunlar sebebiyle işten çıkarılacağını anlayınca ilk başta iş yeri sahiplerini tehdit etti daha sonra şirkete bağlı 2 milyon TL’lik çekici aracını çaldı.

İşten ayrılmadan evvel çıkardığı kopya anahtarla park halinde bulunan çekiciyi çalan Samet E., beraberindekilerle kayıplara karıştı. Şirket sahiplerinin şikayeti sonrasında polis ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından Samet E. ve 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler yakalandı ancak çalınan aracın yeri henüz belirlenemedi. Araç sahipleri de bir an önce araçlarının bulunması için yetkililerden destek istedi.


“Aracımız ortada yok”

Suçluların gözaltına alınmış olmasına rağmen aracının henüz bulunamadığını ifade eden şirket sahibi Akın Yıldırım, “Şahıs daha önceden bizim personelimizdi. Kendisini bazı sebepler yüzünden işten çıkardık. İşten çıkarılacağını anlayınca bizi tehdit etti. Buna rağmen biz tazminatı vermek amacıyla kendisiyle görüştük. Bu süreçte kendisi ise çekici aracına ait olan anahtarı kopyalamış. Aracı kullanan personelimizi takip etmiş ve park halinde bulunan  aracı, kopyasını çıkardığı anahtarla çalıştırarak çalmış. Takip edilmemek adına araç takip sistemini de pasif duruma getirmiş. Emniyette takip ettiğimiz kayıtlarda, şahsın tek olmadığını fark ettik. Şikayet sonrasında 3 şüpheli gözaltına alındı. İtiraf ettiler. 2 kişi tutuklandı. 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüpheliler yakalanmış olmasına rağmen aracımız henüz ortada yok. Nerede olduğunu da anlatmıyorlar. Suçlarını itiraf etmelerine rağmen 2 milyon liralık aracım kayıp” sözlerini kullandı.

“Sayılı araçlardan biriydi”

Tehdit mesajları aldığını ifade eden Akın Yıldırım, “Aracı çalan kişi, yalnızca bizi değil çalıştığımız şirketi, çalışanımızı, herkesi mağdur etti. O araç kazanç kapımızdı. Türkiye’deki sayılı araçlardan biriydi. Suçu işleyenler bulunduysa, aracımızın yeri de ortaya çıksın istiyoruz. Herkesin söylediği şey şu; ‘Nasıl koca aracı çalarlar?’ Küçük değil ki alıp götürsünler. Artık bir netice çıkmasını bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı. 

Yorumlar (0)