Taksicinin 250 TL'lik taksimetre oyununu polis bozdu

Fatih Eminönü’nde taksicilere ilişkin denetim yapıldı. Aksaray'dan almış olduğu turistleri Eminönü'ne taşıyan taksicinin taksimetresinin 250 TL yazdığı görülürken, taksi şoförüne 2 bin 19 TL para cezası verildi. Yapılan inceleme sonucunda araçta taksimetreye müdahale amacıyla kullanıldığı tahmin edilen bir tuş bulundu. Taksi ayrıntılı inceleme için emniyet otoparkına götürüldü.

GÜNDEM 14.02.2022, 16:37 14.02.2022, 16:44
Taksicinin 250 TL'lik taksimetre oyununu polis bozdu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sivil Trafik Şube Amirliğine bağlı ekipler, Fatih Eminönü'nde taksicilere ilişkin denetim gerçekleştirdi. 

‘Taksimetre oyununu’ ekipler bozdu

Denetim sırasında durdurulan taksilerin emniyet kemeri, yolcu kapasitesi, belgeleri ve taksimetreleri kontrol edildi. Denetim sırasında emniyet kemeri takmayan 2 taksi şoförüne 196'şar lira para cezası verildi. Taksimetresi kapalı olan ve emniyet kemeri takmayan bir taksi şoförüne ise toplam bin 16 TL para cezası verildi.

Denetimde durdurulan bir taksi şoförünün, Aksaray’dan almış olduğu yabancı uyruklu turistleri Eminönü'ne 250 TL’ye taşıması ise polislerin dikkatinden kaçmadı. Aracı durdurulan taksi şoförüne taksimetre sebebiyle bin 823 TL, emniyet kemeri takmaması sebebiyle de 196 lira ceza verilirken, belediye puanı düşürüldü.

Trafikten men edilen taksi, bir düğmenin taksimetreye müdahale için kullanılıp kullanılmadığının tespiti için emniyet otoparkına götürüldü. Taksi şoförü, turistlerin şehir turu yapmak istediğini öne sürerken, polis ekiplerine konuşan turistler ise Aksaray'dan Taksim'e gitmek istediklerini anlattı.

"Türk yolcu yabancı değil"

Taksimetre açmamasının sebebini açıklamaya çalışan Şahin, “Yolcu Türk, yabancı değil. Yakın mesafe sebebiyle açmadım. 20 TL’ye geliyoruz. Abartılacak bir durum yok. Yolcumuz Türk, sorabilirsiniz. Herhangi bir fiyat vermedim. Durak yolcusu olması sebebiyle bu tarz işlere gerek duymuyoruz. Gelinen mesafe ortada 20 TL. Yolcuya da sorabilirsiniz. 20 TL sonuçta yapacak bir şey yok ama ceza veriyorlar” yorumunu yaptı

Yorumlar (0)