Çavuşoğlu, İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyı yorumladı!

İsveç’te aşırı sağcı parti mensupları tarafından Kur’an-ı Kerim yakılması üzerine ülkede başlayan çatışmaları değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kutsal bir kitaba saldırmanın ifade özgürlüğü ile hiçbir alakası olamaz” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 19.04.2022, 13:13
Çavuşoğlu, İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyı yorumladı!

İsveç’te aşırı sağcı lider Rasmus Paludan ve beraberindeki parti mensupları Kur’an-ı Kerim’i yakarak büyük tepki çekmişti. Ülkede yaşayan Müslüman toplulukların durumu protesto etmek için ülke genelindeki birçok şehirde sokağa çıkması sonucu eylemler başlamış, aşırı sağcıların da sokağa inmesiyle ülke adeta savaş alanına dönmüştü. 

“Kutsal bir kitaba saldırmanın ifade özgürlüğü ile hiçbir alakası olamaz”

İsveç’te yaşanan bu kriz ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kutsal bir kitaba saldırmanın ifade özgürlüğü ile hiçbir alakası olamaz. Kınama açıklamalarından ziyade, bu anlayış ile bizim mücadele etmemiz gerekiyor. Bu anlayışla mücadelemizi hep birlikte devam ettirmemiz gerekir” şeklinde konuştu. 

“Garantör ülke olarak adı geçen diğer ülkelerde de bu konudaki istişarelerimiz devam ediyor”

Ukrayna’daki son durum ile ilgili de yeni mesajlar veren Bakan Çavuşoğlu, “Ukrayna bildiğiniz gibi, müzakerelerin başından bu yana garantör ülke talebinde bulunuyor. Biz de görüşmelerin ilk gününden bu yana hangi tekliflerin hangi taraf tarafından onaylandığını ya da reddedildiğini dikkatle izliyoruz. Biz ülke olarak şuan yalnızca Ukrayna ile dirsek temasında değiliz. Garantör ülke olarak adı geçen diğer ülkelerde de bu konudaki istişarelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)