Biden’ın Afganistan cevabı, Paskalya Tavşanı’nın engeline takıldı

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray’da düzenlenen Paskalya Yumurtası Yuvarlama etkinliğinde basınla soru-cevap zamanı düzenledi. Bu sırada bir basın mensubunun Afganistan ile ilgili soru sordu. Cevap vermek isteyen Biden, Paskalya Tavşanı maskotu tarafından engellendi. O anlar, sosyal medyanın gündemine otururken eleştiriler de art arda geldi.

DÜNYA 19.04.2022, 13:36
Biden’ın Afganistan cevabı, Paskalya Tavşanı’nın engeline takıldı

Her sene olduğu gibi bu sene de Beyaz Saray’ın bahçesinde Paskalya Yumurtası Yuvarlama etkinliği düzenlendi. ABD Başkanı Joe Biden ile eşi Jill Biden, etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ancak etkinlik sırasında Paskalya Tavşanı kıyafeti giyen bir kişinin Biden’a karşı beklenmedik hareketi, tartışmaların fitilini ateşledi. 

Tavşan usulca yanına sokuldu, Biden’ın ağzını açtırmadı

79 yaşındaki Joe Biden, bir ara ziyaretçiler ve basınla sohbet etmeye başladı. O sırada Paskalya Tavşanı maskotu yanına sokuldu. Afganistan ve Pakistan hakkındaki soruya yanıt veren Biden’ın sözünü o tavşan tarafından kesildi. Ardından maskot, Biden’ı oradan uzaklaştırdı. O anlar sosyal medyada yayınlandı ve kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Görüntülerin ardından, “Nasıl olur da bir maskot, ABD Başkanı’nın sözünü kesebilir?” sorusu geniş çerçevede yankılandı. 



“Paskalya Tavşanı neden ABD Başkanı’nı yönlendiriyor?”

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley’in basın sözcüsü Abigail Marone, sosyal medya hesabı üzerinden ilk eleştiri yayınlayanlardan biri oldu. Marone, “Neden bir Paskalya Tavşanı ABD Başkanı’nı yönlendiriyor?” şeklinde soru sordu. Kendi sorusuna cevap veren Marone, Biden’ın Afganistan konusunda “tutarsızca saçmaladığını” ve tam da o sırada tavşanın kendisine müdahale ettiğini dile getirdi. 

“Paskalya Tavşanı bile Biden’a izin verilmemesini düşünüyor”

Cumhuriyetçiler için çalışan Jake Schneider, “Paskalya Tavşanı bile Joe Biden’ın politika konuşmasına izin verilmemesi gerektiğini biliyor.” ifadelerini kullandığı bir tweet yayınlarken eski cumhuriyetçi Senatör John McCain’in kızı Meghan Mccain, “Başkanlık personelinin Biden’ın kamuoyuna liderlik etmesi ve konuşma yeteneklerine karşı duyduğu güvensizliği karşısında utanç duydum. Bu ekibe yazıklar olsun.” cümlesini paylaştı. 

Biden’ın kapasitesi tartışma konusuyken bu olay tuz biber oldu

Öte yandan Biden’ın şu anki zihinsel kapasitesi, hareketleri ve kurduğu cümleler halihazırda siyasi rakipleri arasında popüler bir tartışma konusu iken tavşan olayı da Biden hükümetini zora sokan bir diğer konu oldu. Tavşan kostümünü giyen kişinin ise kim olduğu yönünde bazı tahminler ortaya atıldı. Örneğin Beyaz Saray Basın Asistanı Angela Perez’in etkinlikten bir saat kadar önce Paskalya Tavşanı kostümüyle çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabı üzerinden paylaşması tüm okları ona çevirdi. Bu tavşan kostümünün 2021 senesindeki etkinlikte kullanılmazken bu seneki etkinliğe getirilmesi de dikkat çekti.

Yorumlar (0)