Çavuşoğlu: Bizim için yok hükmünde bir karar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan yasa tasarılarına sert tepki göstererek, ""Bizim için yok hükmünde olan bir karardır. Zamanlaması ilginç." dedi.

GÜNDEM 30.10.2019, 12:09 30.10.2019, 13:06
Çavuşoğlu: Bizim için yok hükmünde bir karar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nde Fırat'ın doğusuna yönelik yürütülen Barış Pınarı Harekâtı gerekçe gösterilerek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin yasa tasarısının ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesine tepki gösterdi. 

Bakan Çavuşoğlu, "Bizim için yok hükmünde olan bir karardır. Zamanlaması ilginç. Sözde soykırımla ilgili karar, tasarı değil bir karar. Hiçbir bağlayıcılığı yok diye  göz yumacak değiliz. Tepkimizi ortaya koyduk. Sizler de bizler de bunun sebebini biliyoruz. Bunun sebebi Suriye’deki oyunu bozmamızdır. Orada bir terör devleti kurulmak isteniyordu. Attığımız adımlarla bu oyunu bozduk bunun intikamını almaya çalışıyorlar. bugüne kadar böyle bir karar tasarısı ne senato ne de Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmemiştir. Bu kararın hukuki bir neticesi yoktur. Amerika’nın içine düştüğü durum bakımından ibretliktir. Bunu külliyen reddettik. Amerika Büyükelçisini bakanlığımıza çağırdık. Hem tepkimizi hem beklentilerimizi söyledik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)