Çanakkale açıklarındaki deprem sonrası Naci Görür'den uyarı

Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale açıklarında yaşanan 5 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyadan paylaşımda bulundu. "Deprem dirençli kentler konusunda ısrarlı olunmalı." diyen Jeoloji Mühendisi Görür, afet risk azaltma çalışmalarının önemine değindi.

GÜNDEM 10.01.2023, 12:25 Hakan Öksüz
Çanakkale açıklarındaki deprem sonrası Naci Görür'den uyarı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında saat 10.38'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, İzmir ve Balıkesir'den de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 14,95 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu. 

Dün yaşanan depremin ardından da uyarıda bulunmuştu

Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün dün yaptığı uyarı akıllara geldi. Girit Adası açıklarında yaşanan 3,6 büyüklüğündeki depremden sonra dün de Midilli Adası'nın kuzey kısmında Edremit Körfezi yakınlarında 4,2'lik bir depremin meydana gelmesi üzerine Naci Görür, "Edremit Fay zonu, KAF'ın güney kolunun bir parçası. İlgililer uyanık olmalı." paylaşımında bulunmuştu.

"İRAP çalışmalarına önem verilmeli"

Dün bölgede yaşanan depremlerin ardından bugün de Ayvacık ilçesi açıklarında meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün uyarısını gündeme getirdi. Twitter'dan yeni bir paylaşımda bulunan Görür, yerel yönetimlerin İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çalışmalarına önem vermesi gerektiğini bildirdi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem dirençli kentler konusunda ısrarlı olunmalı." ifadesine yer verdi.

Yorumlar (0)