"Büyüklerimizi taciz edenler hakkında yasal işlem yapılıyor"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü kişilerin görüntülerinin kaydedilerek sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin, "Büyüklerimizi taciz eden, onları küçük düşürmeye çalışan, rızaları olmaksızın görüntüleyen, sosyal medyada alay ve linç konusu yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 24.03.2020, 14:33 24.03.2020, 14:36
"Büyüklerimizi taciz edenler hakkında yasal işlem yapılıyor"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü kişilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Bunun üzerine bazı kişiler, sokaklarda karşılaştıkları yaşlılara duygusal şiddet uygulayarak videolarını sosyal medyada paylaşmaya başladılar.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan konuya ilişkin açıklama geldi. 

65 yaşını dolduran vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağının onları yeni tip koronavirüs (Covid-19) tehlikesine karşı korumayı amaçladığını kaydeden Altun, "65 yaş yaşını dolduran vatandaşlarımıza getirilen sokağa çıkma kısıtlaması onları #COVID19 riskine karşı korumayı hedeflemektedir. Bu vatandaşlarımız, diğer bütün vatandaşlarımız gibi bu ülkenin asli üyeleridir, bizlerin kıymetli büyükleridir." ifadelerini kullandı. 

Sosyal medya platformlarında yayılan görüntü ve söylemler ile yaşlıların resmen hedef haline getirildiğini vurgulayan Altun, şu ifadelere yer verdi:

"Bilinmelidir ki bu saldırganlığa ve ayrımcılığa göz yuman, alkış tutan herkes dayanışma ruhumuzu zedelemektedir. Büyüklerimize destek olan, onların alışverişlerini yapan, halini hatırını soran vatandaşlarımız ise öz değerlerimizin neferleridir. Sağolsunlar, varolsunlar. Büyüklerimizi taciz eden, onları küçük düşürmeye çalışan, rızaları olmaksızın görüntüleyen, sosyal medyada alay ve linç konusu yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. COVID-19’a karşı mücadelemiz devlet-millet birlikteliğiyle kararlılıkla sürmektedir."

Yorumlar (0)