Büyükakın'dan Avrupa Konseyi raporuna sert cevap

Fransa'nın Strasbourg kentinde yapılan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde konuşan Büyükakın, kayyım atamalarına ilişkin suçlamalara cevap verdi.

GÜNDEM 31.10.2019, 11:13 31.10.2019, 11:50
Büyükakın'dan Avrupa Konseyi raporuna sert cevap

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Kongre’de yaptığı konuşmada Avrupa Konseyinde raportörünün hazırladığı Türkiye ile ilgili raporu reddetti. Rapora itirazlarını dile getiren Büyükakın,Türkiye’yi temsil ettiği toplantıda keyfi görevden almaların yapıldığı ve medya özgürlüğünün olmadığı yönündeki rapora karşı sorular yöneltti.

Ulusal Heyet Başkanı Büyükakın "Seçilmiş bir belediye başkanı örneğin DAEŞ'ten bir terör örgütü mensubuyla irtibatta olsaydı, ona yardımda bulunsaydı, onunla ilişkisi olsaydı ve mahkemeleriniz ya da kamusal organlarınız buna ilişkin delillere sahip olsaydı siz bu belediye başkanının görev yapmasına izin verir göz yumar mıydınız?" diye sordu.

Daha sonrasında sözlerine devam eden Büyükakın: "Sayın heyet Diyarbakır'a bir izleme komitesi üyesi yollamak isterse orada adını vermeden belirtmek istediğim bir parti var o partinin binasının önünde duran anneleri dinlemek isterse o anneler Diyarbakır'daki o Kürt anneler o partinin önünde nöbet tutuyorlar. Bizim çocuklarımızı PKK terör örgütünden geri verin bize diyorlar. O anneleri de heyetin üyelerinin izlemesini istiyorum. İzleme komitesi neden Türkiye söz konusu olduğunda neden bütün meseleleri masanın üzerine çıkarıyorlar acaba jeopolitik başka kaygıları mı var?” ifadelerini kullandı.

Raporda medya özgürlüğüne yönelik bulgulara da değinen Başkan, "Aynı zamanda medyanın hangi unsurlarının bahsettiği şekilde tehdit altında olduğunu da raporda görmek isterdik. Biz raporun adil ve dengeli bir şekilde yazılmadığını, sadece muhalif bir gözle yazıldığını ve raportörün objektifliğini kaybettiğini düşünüyoruz ve raporu reddediyoruz" şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)